Φωτιά στην Ζάκυνθο: Στις αυλές των σπιτιών η πυρκαγιά στο Αργάσι, προσαγωγή ενός νεαρού άνδρα (vid)

Φωτιά στην Ζάκυνθο: Στις αυλές των σπιτιών η πυρκαγιά στο Αργάσι, προσαγωγή ενός νεαρού άνδρα (vid)
Επίγεια και εναέρια μέσα επιχειρούν σε φωτιά που ξέσπασε στην Ζάκυνθο, γύρω στις 16:30 το απόγευμα. Εκκενώθηκαν προληπτικά δύο σπίτια,

Σε εξέλιξη είναι η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στο Αργάσι Ζακύνθου και έφθασε μέχρι τις αυλές των πρώτων σπιτιών του χωριού.

Η φωτιά που καίει κυρίως χαμηλή βλάστηση είχε σύμμαχο τον αέρα, που έφθανε τα 6 μποφόρ και γρήγορα πήρε μεγάλη έκταση, απειλώντας τα πρώτα σπίτια του χωριού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ - ΜΠΕ, εκκενώθηκαν προληπτικά δύο σπίτια, ενώ χρειάστηκε και η παρέμβαση της αστυνομίας για να απομακρυνθούν οι κάτοικοι.

Στο σημείο βρίσκονται και επιχειρούν 27 πυροσβέστες με 12 οχήματα, 4 πυροσβεστικά αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο Έρικσον.

Το έργο των επίγειων δυνάμεων συνδράμουν πεζοπόρα τμήματα αλλά και εθελοντές ενώ στο σημείο για τον ανεφοδιασμό των πυροσβεστικών οχημάτων βρίσκονται 6 υδροφόρες της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και μία του Δήμου Ζακύνθου.

Μια προσαγωγή

Ένας άνδρας προσήχθη στην Αστυνομική Διεύθυνση Ζακύνθου, για την πυρκαγιά στο Αργάσι. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, υπάρχουν μαρτυρίες για την δράση του νεαρού αλλοδαπού οι οποίες εξετάζονται από τις αστυνομικές αρχές.

Πηγή βίντεο: ioniantv.gr