Απάντηση Εξαδάκτυλου σε Τσιτσιπά: «Είναι απόλυτο λάθος ότι για τους νέους είναι καλύτερο να νοσήσουν»

Απάντηση Εξαδάκτυλου σε Τσιτσιπά: «Είναι απόλυτο λάθος ότι για τους νέους είναι καλύτερο να νοσήσουν»
«Μας στεναχώρησαν οι δηλώσεις του κ. Τσιτσιπά καλύτερα να μην είχε αναφερθεί», είπε ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, μίλησε στον ΣΚΑΪ και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στις δηλώσεις του Στέφανου Τσιτσιπά σχετικά με το εμβόλιο.

Συγκεκριμένα ο Έλληνας τενίστας υποστήριξε πως θα κάνει το εμβόλιο όταν γίνει υποχρεωτικό, ενώ σε νεότερες δηλώσεις του τόνισε πως: «Καλό είναι να το περάσουμε για να χτίσουμε ανοσία».

Ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος τοποθετήθηκε επί του θέματος λέγοντας: «Μας στεναχώρησαν οι δηλώσεις του κ. Τσιτσιπά καλύτερα να μην είχε αναφερθεί».

Σχετικά με την σημερινή δήλωση του τενίστα ότι είναι καλό να περάσουμε τον ιό, γιατί θα χτίσουμε ανοσία ο κ. Εξαδάχτυλος είπε ότι: «δεν είναι καλό διότι ναι μεν οι περισσότεροι νέοι θα έχουν μια ελαφριά νόσηση αλλά θα υπάρξουν άνθρωποι που θα νοσηλευτούν ή νοσήσουν βαριά ή μπορεί να έχουμε και απώλειες».

Παράλληλα, πρόσθεσε πως: «σε όσους νοσούν με covid δημιουργούνται προβλήματα που τους συνοδεύουν για πολλούς μήνες και ενδεχομένως και στο μέλλον και πως είναι κρίμα ο νέος να πάρει αυτό το ρίσκο».

Υπογράμμισε πως: «είναι σημαντικό να εμβολιαστούμε σε μεγάλο αριθμό για να σταματήσουμε και τις μεταλλάξεις και σημείωσε πως τα νοσοκομεία γεμίζουν από ανεμβολίαστους που νοσούν βαριά».

Στους 8-9 μήνες η επαναληπτική δόση

Ο κ. Εξαδάχτυλος αναφέρθηκε και στην αναμνηστική δόση λέγοντας πως θα πρέπει να προχωρήσει με ταχύτητα ο εμβολιασμός όσων εμβολιαστήκαν τον Ιανουάριο, καθώς με εξασθενημένη άμυνα θα είναι πολύ άσχημο να έχουμε ανθρώπους που θα προστίθενται σε όσους καθημερινά απασχολούν το σύστημα υγείας.

Εξήγησε πως η αναμνηστική δόση γίνεται στους 8-9 μήνες μετά την ολοκλήρωση του εμβολιασμού, δίνει μεγαλύτερη χρονική διάρκεια της άμυνας που έχουμε και ότι αυτό θα ακολουθήσει κατά πάσα πιθανότητα και η χώρα μας

Δεν είναι καλύτερο να νοσήσουμε για την ανοσία

Για το άνοιγμα των σχολείων- πανεπιστημίων τόνισε πως όλοι οι ενήλικες, οι οικογένειες των παιδιών καθώς και τα ευπαθή παιδιά θα πρέπει οπωσδήποτε να εμβολιαστούν.