Σκληρή μάχη με τις φλόγες στα Βίλια: Στο παρά πέντε σώθηκαν τα πρώτα σπίτια (vid)

Σκληρή μάχη με τις φλόγες στα Βίλια: Στο παρά πέντε σώθηκαν τα πρώτα σπίτια (vid)
Mεγάλες διαστάσεις έχει πάρει και πάλι η φωτιά στα Βίλια, όπου νωρίτερα πλησίασε σε απόσταση αναπνοής από τον οικισμό.

Μάχη δόθηκε από πυροσβέστες και κατοίκους της περιοχής προκειμένου να μην φτάσει η φωτιά στα πρώτα σπίτια στα Βίλια.

Νωρίτερα, πρώην δημοτικός σύμβουλος της περιοχής δήλωσε στο Open πως «η κατάσταση είναι απελπιστική, καθώς η φωτιά είναι 500 μέτρα από τα πρώτα σπίτια».

Ωστόσο, δεν έφτασε στον οικισμό και δεν έγινε εκκένωση του οικισμού καθώς όλες οι δυνάμεις έχουν δημιουργήσει «τείχος» για να εμποδίσουν το μέτωπο, το οποίο βρίσκεται κοντά στον επαρχιακό δρόμο Βιλίων-Πόρτο Γερμενού, καίγοντας μια μεγάλη έκταση στο όρος Πατέρας και στο τρίγωνο Βίλια-Άγιος Γεώργιος-Άγιος Σωτήρας.

Αυτήν την ώρα, σύμφωνα με την πυροσβεστική, φαίνεται πως έχει ανακοπεί η πορεία του μετώπου προς τα Βίλια, όμως είναι σε πλήρη εξέλιξη και εξακολουθεί να θεωρείται επικίνδυνο.

Συνεχίζεται η προσπάθεια ελέγχου του νοτίου τμήματος της πυρκαγιάς προς Βένιζα, Γκίνη και Αγία Τριάδα, με ενέργειες διάνοιξης ζωνών για αποφυγή της επέκτασης προς Καντήλι και Μελετάκι. Υπάρχει συνεχής αλλαγή της φοράς του ανέμου, αλλά έχουν ενισχυθεί τα ενάερια μέσα που επιχειρούν στην πυρκαγιά τόσο σε ελικόπτερα όσο και σε αεροσκάφη, μεταξύ των οποίων και το ρωσικό Beriev-200.

Έχουν καεί περίπου 48.000 στρέμματα

Σύμφωνα με την εκτίμηση του δορυφορικού συστήματος Copernicus της ΕΕ στην περιοχή έχουν καεί περίπου 48.000 στρέμματα.