Σε μίνι lockdown το Ρέθυμνο, παρατείνονται τα μέτρα σε Ηράκλειο και Χανιά: Για ποιες άλλες περιοχές εξετάζεται το ενδεχόμενο λήψης μέτρων

Σε μίνι lockdown το Ρέθυμνο, παρατείνονται τα μέτρα σε Ηράκλειο και Χανιά: Για ποιες άλλες περιοχές εξετάζεται το ενδεχόμενο λήψης μέτρων
Χωρίς μουσική και με απαγόρευση νυχτερινής κυκλοφορίας είναι σχεδόν όλη η Κρήτη, μόνο το Λασίθι παραμένει στο «πορτοκαλί».

Μετά τα Χανιά και το Ηράκλειο, σε μίνι lockdown μπήκε από σήμερα Τετάρτη (18/8) στις 6:00 και το Ρέθυμνο.

Kατά τη διάρκεια του lockdown ισχύει:

  • Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 1:00 έως τις 6:00
  • Απαγόρευση μουσικής σε κέντρα διασκέδασης και εστιατόρια

Επίσης με βάση το ΦΕΚ παρατείνεται το μίνι lockdown σε Ηράκλειο και Χανιά μέχρι τις 25 Αυγούστου.

Η ανησυχία για την έξαρση των κρουσμάτων και την «κυριαρχία» της μετάλλαξης Δέλτα στην Κρήτη είναι μεγάλη και κρίθηκε απαραίτητο να παραταθούν τα περιοριστικά μέτρα σε Ηράκλειο και Χανιά.

Τα περιοριστικά μέτρα στο Ρέθυμνο έχουν ισχύ μέχρι την Τετάρτη 25 Αυγούστου στις 6:00.

Ποιες άλλες περιοχές είναι ένα βήμα πριν το lockdown

Aνησυχία προκαλεί στους ειδικούς η αύξηση των κρουσμάτων και σε άλλες περιοχές όπως η Πελοπόννησος, η Αχαΐα και η Μεσσηνία όπου παρατηρείται μια σταδιακά αύξηση των κρουσμάτων, ενώ από κοντά βρίσκονται και η Ηλεία, η Κορινθία και η Λακωνία.

Από την ηπειρωτική Ελλάδα ξεχωρίζει η Εύβοια, η Κοζάνη, η Καβάλα, η Λάρισα, η Αιτωλοακαρνανία, ο Έβρος, ενώ αύξηση στο ιικό φορτίο υπάρχει και στα Ιωάννινα.

Αν και στις παραπάνω περιοχές δεν έχει πέσει ακόμα στο τραπέζι το ενδεχόμενο λήψης έκτακτων μέτρων, ωστόσο η επιδημιολογική εικόνα τους εξετάζεται συστηματικά.

Αντίθετα δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο τοπικών lockdown σε νησιά όπως η Ρόδος, η Λέσβος, η Νάξος και η Χίος, όπου ο ρυθμός του εμβολιασμού κυμαίνεται από το 45% έως το 56%.

Όσον αφορά την κατάσταση σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, αυτή παραμένει στα σταθερό, αλλά υψηλό επίπεδο.