Μόνο εμβολιασμένοι σε κλειστούς χώρους εστίασης και ψυχαγωγίας: «Κλείδωσε» και μένουν οι ανακοινώσεις (vid)

Μόνο εμβολιασμένοι σε κλειστούς χώρους εστίασης και ψυχαγωγίας: «Κλείδωσε» και μένουν οι ανακοινώσεις (vid)
«Μπλόκο» στην είσοδο των ανεμβολίαστων σε εστιατόρια, μπαρ και κέντρα διασκέδασης, στα οποία θα επιτρέπονται μόνο εμβολιασμένοι, με την επίδειξη φυσικά του πιστοποιητικού εμβολιασμού.

Η Κυβέρνηση έχει δώσει το στίγμα, η απόφαση φαίνεται πως έχει «κλειδώσει» και αυτό που μένει είναι οι επίσημες ανακοινώσεις μέσα στον Αύγουστο. Αυτό λοιπόν που απορρέει από την Κυβέρνηση είναι πως δεν πρόκειται να χαλαρώσει τα μέτρα για ανεμβολίαστους, παρέχοντας προνόμια την ίδια ώρα στους εμβολιασμένους από το φθινόπωρο.

Αυτό, πρακτικά μεταφράζεται, σε «μπλόκο» στην είσοδο των ανεμβολίαστων σε εστιατόρια, μπαρ και κέντρα διασκέδασης, στα οποία θα επιτρέπονται μόνο εμβολιασμένοι, με την επίδειξη φυσικά του πιστοποιητικού εμβολιασμού.

Όσο περνάει ο καιρός και οι θαμώνες θα μπαίνουν μέσα στα μαγαζιά και η λειτουργία των εξωτερικών χώρων -που τώρα είναι μικτοί- θα καθίστανται αδύνατη, θα υπάρξει πίεση και εκεί ακριβώς αποσκοπεί η Κυβέρνηση.

Οι επίσημες ανακοινώσεις οριοθετούνται για τα τέλη Αυγούστου, τη στιγμή που ο Κυριάκος Μητσοτάκης μόλις πριν δυο μέρες τόνισε πως «δεν πρόκειται να πληρώσουν οι εμβολιασμένοι τους λίγους ανεμβολίαστους» συμπληρώνοντας μάλιστα ότι «δεν τίθεται ζήτημα νέου lockdown», καθώς «η απάντηση στη μετάλλαξη Δέλτα δεν είναι η αναστολή λειτουργίας των επιχειρήσεων, αλλά το εμβόλιο».