Ανατροπή στη Ζάκυνθο: Αίρεται το μίνι lockdown (vid)

Ανατροπή στη Ζάκυνθο: Αίρεται το μίνι lockdown (vid)
Τα επιδημιολογικά δεδομένα παρουσίασαν βελτίωση και το νησί θα επέλθει σε καθεστώς κανονικότητας.

Παράταση περιμέναμε, αλλά άρση των περιοριστικών μέτρων τελικά έρχεται. Η αναφορά γίνεται για τη Ζάκυνθο, η οποία μαζί με τα Χανιά, βρίσκεται σε καθεστώς μίνι lockdown. Παρά το γεγονός, ότι τα μέτρα θα παρατείνοταν μέχρι τις 18 Αυγούστου, εν τέλει, μετά την εξέταση των επιδημιολογικών δεδομένων, το νησί θα επανέλθει στην κανονικότητα.

Όπως δήλωσε στο «Πρώτο Πρόγραμμα» στην ΕΡΤ η περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα, η κατάσταση επανεξετάστηκε και τελικά ελήφθη η απόφαση για άρση του μίνι lockdown.

Αντίστοιχη δήλωση έκανε και ο βουλευτής της ΝΔ στο νησί Διονύσης Ακτύπης, ο οποίος κάνει λόγο για άρση περιορισμών έπειτα από εισήγηση για επανεξέταση δεδομένων:

«Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τον υπουργό Επικράτειας κ. Γεραπετρίτη Γεώργιο και τον ΓΓ του υπουργείου υγείας κ. Παναγιώτη Πρεζεράκο για το γεγονός ότι αξιολόγησαν εκ νέου τα επιδημιολογικά δεδομένα της Ζακύνθου και οδηγηθήκαμε στην άρση των περιορισμών μετά την εισήγηση μου για επανεξέταση των δεδομένων».

Με βάση τα νέα δεδομένα, αναμένεται νέα ανακοίνωση από την Πολιτική Προστασία με την οποία η Ζάκυνθος επανέρχεται σε καθεστώς κανονικότητας. Που σημαίνει ότι θα αρθεί η απαγόρευση κυκλοφορίας από τη 01:00 έως τις 06:00 και θα επιτρέπεται η μουσική.