Σαν σήμερα: Η πιο άγρια δολοφονία στο Χόλιγουντ από τους οπαδούς του Τσαρλς Μάνσον (pics)

Θοδωρής Βασίλης
Σαν σήμερα: Η πιο άγρια δολοφονία στο Χόλιγουντ από τους οπαδούς του Τσαρλς Μάνσον (pics)
Σαν σήμερα οπαδοί του Τσαρλς Μάνσον δολοφονούν την ηθοποιό και σύζυγο του Ρομάν Πολάνσκι, Σάρον Τέιτ στο έγκλημα που συγκλόνισε το Χόλιγουντ.

Η Σάρον Τέιτ γεννήθηκε στο Ντάλας του Τέξας, το 1943. Κόρη στρατιωτικού, αναγκαζόταν να μετακομίζει συχνά στην παιδική της ηλικία, λόγω των μεταθέσεων του πατέρα της και από νωρίς έδειξε το ταλέντο της στη show biz. Λίγο μετά το 1960 και ενώ η οικογένεια της ζούσε στην Ιταλία, η Σάρον κέρδισε διάφορους διαγωνισμούς ομορφιάς, ενώ έλαβε μέρος και σε κινηματογραφικές παραγωγές. Η μετάθεση του πατέρα της στην Καλιφόρνια θα οριστικοποιήσει την απόφαση της να ασχοληθεί με την υποκριτική.

Το 1963 θα γνωριστεί με τον πολωνικής καταγωγής σκηνοθέτη Ρομάν Πολάνσκι, για να περάσει από κάστινγκ και να επιλεγεί ως πρωταγωνίστρια στην ταινία του, Vampire Killers του 1967. Οι δυο τους ερωτεύονται και τον Ιανουάριο του 1968 παντρεύονται και μετακομίζουν σε σπίτι στη Σάντα Μόνικα. Ο γάμος με τον Πολάνσκι την βάζει ακόμα περισσότερο μέσα στους κύκλους του Χόλιγουντ και η ίδια γίνεται ακόμα πιο διάσημη. Τον Αύγουστο του 1969 η Σάρον Τέιτ είχε μπει στον τελευταίο μήνα της εγκυμοσύνης και μετρούσε αντίστροφα για την γέννηση του πρώτου της παιδιού.

Σάρον Τέιτ και Ρομάν Πολάνσκι

Την ίδια στιγμή ένας άστεγος και πρώην κατάδικος ο Τσαρλς Μάνσον δημιούργησε τη δεκαετία του 1960 στην Καλιφόρνια μια ομάδα που έγινε γνωστή ως Οικογένεια Μάνσον. Ο Μάνσον πίστευσε σε αυτό που αποκαλούσε «Helter Skelter», όρο που πήρε από το ομώνυμο τραγούδι των Beatles. Το Helter Skelter, βάσει του Μάνσον, θα ήταν ένας επικείμενος αποκαλυπτικός φυλετικός πόλεμος, το οποίο περιγράφεται σε μία δικιά του έκδοση στίχων του προαναφερθέντος τραγουδιού. Κατ' επέκταση, θεωρούσε ότι οι φόνοι θα επισπεύσουν τον «επικείμενο» πόλεμο. Η κακή φήμη που απέκτησε συγκέντρωσε ακολούθους, δημιουργώντας μία ποπ μυθολογία γύρω του. Έτσι, έγινε ένα είδωλο της παράνοιας, της βίας και του μακάβριου. Η συμμορία βασιζόταν στο τρίπτυχο: σεξουαλική απελευθέρωση, ναρκωτικά και παραθρησκεία.

Στις 9 Αυγούστου η Σάρον Τέιτ θα βγει για φαγητό με την παρέα της τον Τζέι Σέμπρινγκ, Βόιτεκ Φρικόνσκι και Άμπιγκειλ Φόλγκερ και στη συνέχεια θα επιστρέψουν στο σπίτι της στην Σάντα Μόνικλα. Το επόμενο πρωί, η καθαρίστρια που πήγε πρώτη στο σπίτι, ήρθε αντιμέτωπη με ένα αποτρόπαιο θέαμα. Κατά τη διάρκεια της νύχτας, τέσσερα μέλη της αίρεση του Μάνσον, Τεξ Γουότσον, Πατ Κρενγουινκλ, Σούζαν Ατκινς και Λίντα Κασάμπιαν, παραβίασαν την πόρτα ασφαλείας και έκοψαν τις τηλεφωνικές γραμμές. ήταν ένας 18χρονος, ονόματι Στίβεν Πάρεντ, ο οποίος δεν είχε καμία σχέση με την Τέιτ. Πήγε στο σπίτι για να συναντήσει τον φύλακα και να του πουλήσει ένα ραδιόφωνο. Στη συνέχεια μπήκαν στο εσωτερικό του σπιτιού και τους έβαλαν όλους να σταθούν μπροστά στο τζάκι. Στην προσπάθειά τους να αμυνθούν, ξέσπασε για λίγο αναστάτωση κατά τη διάρκεια της οποίας ο Σέμπρινγκ πυροβολήθηκε. Ακολούθησε ο πυροβολισμός στον Φρικόνσκι ο οποίος προσπάθησε να βγει από το σπίτι, ενώ η Φόλγκερ που πήγε να αποδράσει από την πίσω πόρτα πέθανε με 28 μαχαιριές.

Τσαρλς Μάνσον

Μέσα στο σπίτι, είχαν δέσει μαζί την Σάρον Τέιτ και τον Τζέι Σέμπριγκ από τον λαιμό με ένα λευκό σχοινί δεμένο στο ταβάνι. Η Τέιτ τρομοκρατημένη παρακαλάει τους δολοφόνους να λυπηθούν το αγέννητο παιδί της με την Άτκινς να της απαντάει: «εγώ δεν νοιάζομαι για σένα ή το μωρό σου». Με το αίμα της Σάρον, οι δολοφόνοι έγραψαν στην εξώπορτα τη λέξη «γουρούνι». Οι δολοφόνοι θα συλληφθούν τέσσερις μήνες μετά με τον Μάνσον να βρίσκεται ένοχος για δολοφονία και για την ηθική αυτουργία στον θάνατο της Σάρον Τέιτ.

Η δολοφονία της Τέιτ αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για τον Κουεντιν Ταραντίνο και την ταινία του Once upon a time με τους Λεονάρντο Ντι Κάπριο και Μπραντ Πιτ.

Η δολοφονία της Σάρον Τέιτ