Όλη η δύναμη στο πρόσωπο της Κατερίνας Ιωαννίδου: Η κακοποίηση από φίλο της και το breakdown στο λεωφορείο (pics & vid)

Θεόφιλος Τυριντζής
Όλη η δύναμη στο πρόσωπο της Κατερίνας Ιωαννίδου: Η κακοποίηση από φίλο της και το breakdown στο λεωφορείο (pics & vid)
Η εθελόντρια πυροσβέστης έχει μάθει να «πολεμάει» με τα δύσκολα.

Στο μαυρισμένο πρόσωπό της απεικονίζεται όλο το πάθος, η θέληση, η απόγνωση πολλές φορές, αλλά και η ψυχική δύναμη των πυροσβεστών και όλων όσων παλεύουν στην πρώτη γραμμή με την πύρινη λαίλαπα. Η Κατερίνα Ιωαννίδου, δεν μπορεί να μην είδατε τις φωτογραφίες της, συγκλόνισε με το πάθος και την προσπάθειά της στις πυρκαγιές στις Αφίδνες, όπως είχε κάνει και σε αυτές στην Ανάβυσσο τον Σεπτέμβριο του 2020.

Η Κρητικιά εθελοντής πυροσβέστης, η οποία εργάζεται ως εποχική υπάλληλος της Πολιτικής Προστασίας Σαρωνικού, είναι μαθημένη να παλεύει, να μοχθεί, να δίνει τις δικές της προσωπικές μάχες. Δεν δίστασε να τα εξομολογηθεί σε συνέντευξή της στα «Νέα» και να μιλήσει για τους δικούς της «δαίμονες».

4

«Πήγα να πεθάνω από κακοποίηση»

«Εφτασα πολύ κοντά στον θάνατο. Υπέστην κακοποίηση, άγριο ξύλο, από τον τότε φίλο μου», καθήλωσε με τα λεγόμενά της…
«Παρ΄ολο που κινδύνεψα πολύ γιατί το χτύπημα ήταν στο κεφάλι πολύ μεγάλο, νομίζω ότι το αντιμετώπισα με σθένος και με τη βοήθεια του Θεού το ξεπέρασα. Εμαθα να μην ανέχομαι το μπούλινγκ και όταν έβλεπα ότι διαπράττονταν μια αδικία εις βάρος κάποιου αδύναμου, έτρεχα για να τον βοηθήσω. Θυμάμαι να φωνάζουν τη μητέρα μου συνέχεια στο σχολείο για να της παραπονεθούν ότι τσακώθηκα».

4

Το breakdown στο λεωφορείο

Η Κατερίνα είχε και τη στιγμή που έσπασε ψυχολογικά. Που έπαθε το δικό της breakdown... «Ημουν μέσα στο λεωφορείο στην Κρήτη και πήγαινα στη δουλειά μου. Δίπλα μου καθόταν ένας κύριος ο οποίο μασούσε τσίχλα. Κάποια στιγμή σηκώθηκα πάνω και άρχισα να τον γρονθοκοπώ άγρια γιατί με ενοχλούσε ο ήχος που έκανε όταν ανοιγόκλεινε το στόμα του. Δεν καταλάβαινα τι έκανα φυσικά διότι ήμουν σε κατάσταση αμόκ» είχε αναφέρει συμπληρώνοντας:

2

«Μου είπαν μετά που μου εξιστόρησαν το συμβάν ότι σταμάτησε ο οδηγός του λεωφορείου, κάλεσαν και ήρθε ένα περιπολικό και ένα ασθενοφόρο για να πάρει για προληπτικούς λόγους τον άνθρωπο που έδειρα. Εμένα με έλαβαν στο περιπολικό, έδωσαν σήμα για να με πάνε στο Τμήμα γιατί οι αστυνομικοί δεν γνώριζαν τι ακριβώς μου συμβαίνει. Ευτυχώς ένας αστυνομικός κατάλαβε ότι έπρεπε να με πάνε στο νοσοκομείο».

Είχε προσθέσει: «Με μετέφεραν στο ψυχιατρικό τμήμα του νοσοκομείου, με εξέτασε ο ψυχίατρος και η διάγνωση του ήταν ότι έπαθα νευρικό κλονισμό από υπερκόπωση. Όταν περιέγραψα στον γιατρό τη ζωή μου και τα ωράρια που δουλεύω και τι ακριβώς κάνω, μου επέβαλε να κρατήσω μία δουλειά και μία από τις δραστηριότητες που ασχολούμουν».

4

«Μας είχαν κυκλώσει οι φλόγες»

Για τον εθελοντισμό έχει δηλώσει: «Από 8 ετών είμαι στο κομμάτι του εθελοντισμού, χάρις στις αρχές που έχω πάρει από την οικογένειά μου. Τώρα έχω την τιμή να εργάζομαι εποχική στην πολιτική προστασία δήμου Σαρωνικού, είμαι περήφανη, είμαι πολύ τυχερή».

Για την πυρκαγιά στην Ανάβυσσο και τις δύσκολες στιγμές που είχε ζήσει είχε πει: «Ανατριχιάζω ήδη... Μόλις είχαμε απεγκλωβιστεί από μία εστία πυρκαγιάς που μας είχε περικυκλώσει. Βλέποντας τις φλόγες να έρχονται κατά πάνω μας, νιώθαμε σαν να αποχαιρετάμε τον κόσμο. Δεν σταματήσαμε όμως, χάρη στη σωστή καθοδήγηση του κ. Αντώνη Γκίνη και του κ. Γαλάνη του αντιδημάρχου, καταφεραμε και βγήκαμε ζωντανοί. Ήταν πολύ δύσκολο να βλέπεις σπίτια, τη φύση μας, να καίγονται ήταν πολύ λυπηρό».