Αποφυλακίστηκε ο Ηρακλής Κωστάρης, ο δολοφόνος του Παύλου Μπακογιάννη

Αποφυλακίστηκε ο Ηρακλής Κωστάρης, ο δολοφόνος του Παύλου Μπακογιάννη
Μετά από 19 χρόνια αποφυλακίστηκε ο Ηρακλής Κωστάρης, ένας εκ των εκτελεστών του Παύλου Μπακογιάννη.

Την Πέμπτη (29/7) αποφυλακίστηκε από τον Κορυδαλλό ο Ηρακλής Κωστάρης, μέλος της «17 Νοέμβρη» που είχε πάρει μέρος στην δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη.

Ο Κωστάρης είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη και 23 χρόνια, για την δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη, έχοντας λάβει μέρος και σε αρκετές άλλες κακουργηματικές ενέργειες της «17Ν». Ο «Χάρης» ή «Τάκης», όπως τον αποκαλούσαν, συνελήφθη το καλοκαίρι του 2002, στην Πρέβεζα.

Κατά την προανάκριση είχε αρνηθεί να απολογηθεί και τη συμμετοχή του στην τρομοκρατική οργάνωση, υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων ότι ποτέ δεν υιοθέτησε την πρακτική της βίας. «Οποιαδήποτε κοινωνική αλλαγή είναι εφικτή μόνο μέσα από κοινωνικούς αγώνες», είχε αναφέρει. Ωστόσο, από το προανακριτικό υλικό και τις απολογίες συγκατηγορούμενων του, προέκυψε η συμμετοχή του σε μεγάλο αριθμό ενεργειών.

Τα τελευταία χρόνια λάμβανε τις προβλεπόμενες πενθήμερες άδειες και επισκεπτόταν την οικογένεια του, ενώ λάμβανε και εκπαιδευτικές άδειες, σπουδάζοντας Πληροφορική. Πριν από την αποφυλάκισή του, εργαζόταν στην Κεντρική Αποθήκη Υλικών των φυλακών Κορυδαλλού.