Το πιστόλι που σκότωσε τον Billy the Kid, βγαίνει σε δημοπρασία για 2 εκατ. δολάρια

Το πιστόλι που σκότωσε τον Billy the Kid, βγαίνει σε δημοπρασία για 2 εκατ. δολάρια
Το 44άρι Colt Revolver πιστόλι με το οποίο ο σερίφης Pat Garrett σκότωσε τον Billy the Kid το 1881, βγαίνει σε δημοπρασία από τον οίκο Bonham's.

Ο Henry MacCarty -γνωστός ως Billy the Kid-, σκοτώθηκε σε ηλικία μόλις 21 ετών. Έμεινε στην ιστορία ως ο πιο θρυλικός από τους κακόφημους παρανόμους στη ματωμένη Βίβλο της Άγριας Δύσης. Σήμερα, 140 χρόνια μετά το θάνατό του, το πιστόλι που του αφαίρεσε τη ζωή βγαίνει σε δημοπρασία.

Με σειριακό αριθμό 55093, το 44άρι στρατιωτικό Colt Revolver του 1880 ανήκε στον σερίφη Pat Garrett. Αυτό το περίστροφο «άδειασε» ο σερίφης στο στήθος του περιβόητου ληστή, στο ράντσο του Pete Maxwell, κοντά στο Οχυρό Summer. Ήταν Ιούλιος του 1881.

Αυτό το κομμάτι της αμερικανικής Ιστορίας -το οποίο λειτουργεί ακόμη κανονικότατα- διαθέτει λαβή από ξύλο καρυδιάς και συνοδεύεται από υπογεγραμμένα και επικυρωμένα έγγραφα που αποδεικνύουν την ιστορία και την αυθεντικότητά του.

Το Colt, μέρος της συλλογής των Jim και Theresa Earle, θα είναι ένα από τα κομμάτια που θα δημοπραττηθούν στη θεματική δημοπρασία του οίκου Bonhams με τίτλο «The Early West» που θα πραγματοποιηθεί στις 27 Αυγούστου 2021. Η τιμή που αναμένεται να «πιάσει» είναι 2 με 3 εκατ. δολάρια. Περισσότερες πληροφορίες μπορεί κανείς να βρει στο website του οίκου.

Πηγή: reader.gr