Χρυσοχοΐδης: «Ορατός ο κίνδυνος να κλείσει η Ίος» (audio)

Χρυσοχοΐδης: «Ορατός ο κίνδυνος να κλείσει η Ίος» (audio)
Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να «κλείσει» η Ίος λόγω της έξαρσης κρουσμάτων κορονοϊού.

Στο ενδεχόμενο να επιβληθούν περιορισμοί στο νησί της Ίου, αναφέρθηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3.

Ο υπουργός ανέφερε ότι λόγω της έξαρσης των κρουσμάτων κορονοϊού, είναι ορατός ο κίνδυνος το νησί να «κλείσει» γιατί οι επιχειρηματίες δεν λαμβάνουν μέτρα. Την Πέμπτη (29/7) θα μεταβούν στην Ίο περισσότεροι από 30 αστυνομικοί από την Αττική για τον καλύτερο έλεγχο της κατάστασης.

«Έφυγα πρωί πρωί πήγα εκεί. Είναι ένα πολύ μικρό νησί, δύο δρόμοι ουσιαστικά και υπάρχουν χιλιάδες άνθρωποι εκεί. Σε κάθε δύο μέτρα υπάρχει ένα μπαρ και υπάρχει κίνδυνος πλέον ορατός το νησί να κλείσει. Γι αυτό τον λόγο πήγα εκεί. Ήδη έχουν επιβληθεί ποινές σε επαγγελματίες που δεν τηρούν τους νόμους. Αύριο το πρωί θα είναι εκεί 30 μάχιμοι ένστολοι αστυνομικοί προκειμένου να επιβάλλουν την τάξη στο νησί και να μην υπάρξει πρόβλημα», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Πάνω από 180 αστυνομικοί στη Μύκονο

Στη Μύκονο έχουν σταλεί 186 αστυνομικοί με νέα διοίκηση και όπως είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης γίνεται μια σοβαρή δουλειά η οποία θα συνεχιστεί.

Διαχώρισε τα κορονοπάρτι στο νησί σε ιδιωτικά και πληρωμένα προσθέτοντας ότι όλα αυτά είναι εγκληματικές πράξεις και τις έχει αναλάβει η αστυνομία.