Αντίπαλες «συμμορίες» μαϊμούδων σε κάτι που θυμίζει ραντεβού για ξύλο (vid)

Αντίπαλες «συμμορίες» μαϊμούδων σε κάτι που θυμίζει ραντεβού για ξύλο (vid)
Πανικός επικράτησε σε κεντρικούς δρόμους της Ταϊλάνδης από αντίπαλες «συμμορίες» μαϊμούδων.

Εκατοντάδες μαϊμούδες βγήκαν στους δρόμους της Ταϊλάνδης χωρισμένες σε αντίπαλα στρατόπεδα και έδωσαν «μάχες» μπροστά σε σοκαρισμένους οδηγούς και περαστικούς.

Οι μαϊμούδες τρέφονται κυρίως από τους τουρίστες που επισκέπτονται το Lopburi της κεντρικής Ταϊλάνδης, ωστόσο αυτή την εποχή λόγω του κορονοϊού έχουν μειωθεί αισθητά. Έτσι οι μαϊμούδες ξεσηκώνονται προκειμένου να βρουν την τροφή τους.

Στο παρακάτω βίντεο φαίνονται δύο αντίπαλες «συμμορίες» να συναντιούνται σε κεντρική διασταύρωση μπροστά στα έκπληκτα μάτια των οδηγών που περιμέναν μέσα στα αυτοκίνητά τους να απομακρυνθούν οι μαϊμούδες.

«Ήμουν σε ένα κτήριο κοντά σε βουδιστικό ναό όταν άκουσα τις μαϊμούδες να ουρλιάζουν. Ήταν πάρα πολλές. Έτρεξαν προς τον δρόμο και άρχισαν τις μάχες», ανέφερε ένας αυτόπτης μάρτυρας.

Ένα παρόμοιο περιστατικό είχε γίνει στην περιοχή τον Μάρτιο του 2020, όταν και πάλι «συμμορίες» μαϊμούδων είχαν βρεθεί και πάλι αντιμέτωπες διεκδικώντας την τροφή τους.

Το αυστηρό lockdown που ξεκίνησε αυτό τον μήνα στην Ταϊλάνδη με απαγορεύσεις ταξιδιών, ξεσήκωσαν και πάλι τις μαϊμούδες που ψάχνουν απεγνωσμένα για το φαγητό τους.

«Οι μαϊμούδες έχουν συνηθίσει από τους τουρίστες να τις ταϊζουν. Ωστόσο, η έλλειψη τουρισμού αυτή την εποχή έχει εξαγριώσει τις μαϊμούδες που εισβάλλουν σε σπίτια αναγκάζοντας τους κατοίκους να τα εγκαταλείψουν», ανέφερε ένα κυβερνητικός εκπρόσωπος μιλώντας για το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στην χώρα.