Ακάρ κατά Ελλάδας για τα Rafale: Μεταχειρισμένα αεροσκάφη δεν μπορούν να αλλάξουν τις ισορροπίες

Ακάρ κατά Ελλάδας για τα Rafale: Μεταχειρισμένα αεροσκάφη δεν μπορούν να αλλάξουν τις ισορροπίες
Επίθεση σε βάρος της Ελλάδας εξαπέλυσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, κατηγορώντας την για προκλητικές ενέργειες στη Μεσόγειο, «καρφώνοντας» παράλληλα την αγορά αεροσκαφών Rafale.

Επίθεση σε βάρος της Ελλάδας εξαπέλυσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, κατηγορώντας την για προκλητικές ενέργειες στη Μεσόγειο, «καρφώνοντας» παράλληλα την αγορά αεροσκαφών Reafale.

Ο Ακάρ υποστήριξε πως, παρά το γεγονός ότι «ενώ εμείς λέμε στους Έλληνες γείτονές μας ότι είμαστε υπέρ της εξεύρεσης πολιτικών λύσεων και διαλόγου, στο πλαίσιο των συμφωνιών που έχουν γίνει, εκείνοι δεν έχουν σταματήσει τις προκλητικές δηλώσεις και την επιθετική ρητορική», κατηγορώντας την Ελλάδα πως «αγνοεί όλες τις συμφωνίες» τη στιγμή που «δεν υπάρχει απειλή ούτε και επιθετική στάση από την πλευρά της Τουρκίας».

Ο Ακάρ υποστήριξε πως δεν μπορεί να αλλάξει ισορροπία δυνάμεων των δύο χωρών επειδή «αγόρασαν τρία ή πέντε μεταχειρισμένα αεροσκάφη. Συνεπώς, περιμένουμε από τους Έλληνες γείτονές μας να συμβάλουν ώστε να λυθούν τα προβλήματα μέσα από ειρηνικές διαδικασίες και διάλογο», τονίζοντας πως «δεν έχει νόημα για την Ελλάδα, η οποία έχει τόσο μεγάλο χρέος, να πλήττει την ευημερία του λαού της με επιπλέον έξοδα».

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας σχολίασε πως για το Κυπριακό «δεν έχει βρεθεί λύση σε καμία από τις δοκιμασμένες μεθόδους του τελευταίου μισού αιώνα» και υποστήριξε πως η Ελλάδα παραβιάζει τη συμφωνία περί αποκλιμάκωσης εκδίδοντας Navtex. «Δεν θα επιτρέψουμε κανένα τετελεσμένο γεγονός», κατέληξε ο Χουλουσί Ακάρ.

Πηγή: Reader.gr