Θεοδωρίδου για αντιεμβολιαστές: «Δεν θα τους έλεγα τίποτα, θα κατανοήσουν το λάθος τους όταν βρεθούν στο νοσοκομείο» (vid)

Θεοδωρίδου για αντιεμβολιαστές: «Δεν θα τους έλεγα τίποτα, θα κατανοήσουν το λάθος τους όταν βρεθούν στο νοσοκομείο» (vid)
Η Μαρία Θεοδωρίδου αναφέρθηκε στους αντιεμβολιαστές, τονίζοντας πως θα κατανοήσουν πόσο λάθος έκαναν όταν θα καταλήξουν στο νοσοκομείο.

Η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τον εμβολιασμό των εγκύων, κατά την διάρκεια της ενημέρωσης από το υπουργείο Υγείας, ανέφερε: «Για το θέμα των εγκύων που περνάνε αυτή την μεγάλη δυσκολία και για την γυναίκα που χάθηκε, τουλάχιστον από αυτή εδώ την θέση, θα έχουμε αναφερθεί 4-5 φορές για την ανάγκη του εμβολιασμού κατά την κύηση, είναι αναρτημένη από την υπεύθυνη γυναικολογική-μαιευτική εταιρεία, η οδηγία σχετικά με τον εμβολιασμό. Θα έλεγα ότι υπάρχει μια αντίσταση στο θέμα, ένας υπερβολικός φόβος κατά την κύηση και ίσως και ο κλάδος των γυναικολόγων, τολμώ να το πω αυτό, έχει έναν δισταγμό που μεταφέρεται και στις εγκύους. Επομένως, πάνω σ' αυτό το θέμα μου δίνετε την ευκαιρία να πω mRNA κατά την κύηση, ανεξαρτήτως τριμήνου κύησης, εμβολιασμός και κατά την γαλουχία, υπάρχουν μελέτες πλέον, υπάρχουν μητρώα με μεγάλο αριθμό εγκύων ότι δεν βλάπτεται ούτε το κύημα και αντιθέτως προστατεύεται και η μητέρα από σοβαρές επιπλοκές», τόνισε.

«Οι αντιμεβολιαστές θα κατανοήσουν όταν βρεθούν στο νοσοκομείο»

Με αφορμή την παραπάνω ερώτηση για τις εγκύους η Μαρία Θεοδωρίδου αναφέρθηκε και στους αντιεμβολιαστές λέγοντας:

«Για το θέμα των αντιεμβολιαστών, με είχαν ρωτήσει και σε μια άλλη συνέντευξη τι θα έλεγα σε αυτά τα άτομα. Μιλάμε για αντιεμβολιαστές και όχι διστακτικούς. Δεν θα έλεγα τίποτα, διότι δεν έχουν αυτιά να ακούσουν. Αυτό είναι ένα γεγονός και μάλιστα προσπαθούν πολλοί να πείσουν και αυτόν που πρεσβεύει υπέρ του εμβολιασμού. Νομίζω πως τους έχουμε δώσει πάρα πολύ χώρο και αν υπάρξουν συνέπειες από τις συναθροίσεις που κάνουν για διαμαρτυρία, πιστεύω πως κάποιοι θα κατανοήσουν πόσο λάθος ήταν, όταν βρεθούν στα νοσοκομεία», κατέληξε η κ. Θεοδωρίδου.

Δείτε το απόσπασμα από το 19:01 του βίντεο