Θεμιστοκλέους: «Τσαρλατάνοι οι υγειονομικοί που αντιδρούν στους εμβολιασμούς» (vid)

Θεμιστοκλέους: «Τσαρλατάνοι οι υγειονομικοί που αντιδρούν στους εμβολιασμούς» (vid)
Ξέσπασε ο Μάριος Θεμιστοκλέους κατά την διάρκεια της ενημέρωσης εναντίον των υγειονομικών που αντιδρούν στους εμβολιασμούς.

Ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, κατά την διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία των εμβολιασμών, ρωτήθηκε για όσους αντιδρούν και συμμετέχουν σε εκδηλώσεις.

Μάλιστα, ο Μάριος Θεμιστοκλέους ξέσπασε κατά των υγειονομικών που συμμετέχουν σε εκδηλώσεις κατά των εμβολιασμών και τους χαρακτήρισε «τσαρλατάνους», καλώντας τα θεσμικά όργανα να εφαρμόσουν τη νομοθεσία.

«Η συμμετοχή γιατρών και οι διαφορετικές απόψεις γιατρών που συμμετέχουν στο αντιεμβολιαστικό κίνημα είναι κάτι πολύ σοβαρό. Δεν είναι θέμα δημοκρατίας και ελεύθερης έκφρασης της άποψης ενός ατόμου. Κάποιος υγειονομικός και επιστήμονας είναι υποχρεωμένος βάσει της ιατρικής δεοντολογίας και της νομοθεσίας να ακολουθεί συγκεκριμένους κανόνες.

Διότι είναι όπως ξέρουμε στην ιατρική είναι πολύ εύκολο κάποιοι τους οποίους η ιστορία έχει χαρακτηρίσει «τσαρλατάνους» σε μια πολύ μεγάλη δυσκολία να το εκμεταλλευτεί και να εκφράσει διαφορετική άποψη. Η διαφορετική άποψη δεν έχει κανένα έρεισμα και δημοκρατικό δικαίωμα.

Είναι υποχρέωση του συντάγματος να τιμωρήσουν τους γιατρούς που αρνούνται αυτούς τους κανόνες. Οι γιατροί που εκπέμπουν μήνυμα παραπληροφόρησης πρέπει να τιμωρηθούν.

Ο αντιεμβολιασμός είναι η θέση κάποιου που είναι τσαρλατάνος, και υποχρέωση της πολιτείας είναι να εφαρμόσει τη νομοθεσία απέναντί του», ανέφερε ο κ. Θεμιστοκλέους.

Δείτε μετά το 21:00