Αστυνομικός απειλεί συνεργείο του Al Jazeera στην Σάμο: «Αν ξαναδώ κάμερα θα έχουμε πρόβλημα» (vid)

Αστυνομικός απειλεί συνεργείο του Al Jazeera στην Σάμο: «Αν ξαναδώ κάμερα θα έχουμε πρόβλημα» (vid)
Το τηλεοπτικό συνεργείο του Al Jazeera κατέγραφε επί μέρες την κατάσταση που επικρατεί στο καμπ της Σάμου.

Να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη σχετικά με το προσφυγικό και τις κακές συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων στα καμπ, επιχείρησε με ένα ρεπορτάζ σε αυτό της Σάμου το Al Jazeera.

Μόνο που η προσπάθεια των δημοσιογράφων και του συνεργείου, συνάντησε τα εμπόδια των αρχών, καθώς του απαγορεύτηκε η είσοδος στο επίσημο KYT λόγω των μέτρων που έχουν επιβληθεί για τον κορονοϊό.

«Μας είπαν ότι δεν μπορούμε να μπούμε στο επίσημο ΚΥΤ λόγω των μέτρων για τον κορονοϊό, την ώρα που μπαινόβγαιναν εκατοντάδες», αναφέρει χαρακτηριστικά ο δημοσιογράφος που κάνει το σπικάζ στο βίντεο που έχει τίτλο «Το καμπ της ντροπής».

Έτσι, η όλη καταγραφή αναλώθηκε στις γύρω περιοχές, την λεγόμενη και ως «ζούγκλα» λόγω της δύσκολης κατάστασης που επικρατεί εκεί. Και εκεί όμως, η αντιμετώπιση από τις αρχές δεν ήταν καλύτερη...

«Μας έκαναν προσαγωγή για εξακρίβωση στοιχείων αρκετές φορές», ενώ λίγο αργότερα ακούγεται ένας αστυνομικός να λέει: «Είναι δουλειά μου, μπορώ να σας ελέγχω δέκα φορές την ημέρα. Αν ξαναδώ την κάμερα εδώ, έχουμε πρόβλημα».