Κρατούμενοι στη Σουηδία έπιασαν ομήρους σωφρονιστικούς και ζήτησαν για λύτρα… πίτσες!

Κρατούμενοι στη Σουηδία έπιασαν ομήρους σωφρονιστικούς και ζήτησαν για λύτρα… πίτσες!
Το αίτημά τους ικανοποιήθηκε και οι πίτσες παραδόθηκαν, όχι όμως και το ελικόπτερο που ζήτησαν.

Μία καθόλα παράξενη ιστορία ήρθε στο φως δημοσιότητας από τη Σουηδία, όταν δύο φυλακισμένοι, κράτησαν ομήρους δύο σωφρονιστικούς υπαλλήλους επί 9 ώρες ζητώντας λύτρα.

Που το παράξενο θα πει κανείς… Μόνο που το ένα από τα δύο αιτήματά τους ήταν να τους δώσουν… πίτσες. Ναι καλά διαβάσατε, πίτσες. Μόνο που δεν τις ήθελαν για τους ίδιους αλλά για τους συγκρατούμενους τους.

Αυτό που ήθελαν για τους ίδιους ήταν ένα ελικόπτερο για να δραπετεύσουν.

Όλο αυτό έλαβε χώρα στη φυλακή υψίστης ασφαλείας κοντά στην πόλη Εσκιλστούνα και αν αναρωτιέστε αν τελικά παραδόθηκαν οι πίτσες, την απάντηση έδωσε η εκπρόσωπος της φυλακής που απάντησε: «Ναι, οι πίτσες παραδόθηκαν» και μετά από αυτό, σύμφωνα με τα όσα είπε, απελευθερώθηκαν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι.

Οι κρατούμενοι, που έχουν καταδικαστεί για ανθρωποκτονία, κατάφεραν και μπήκαν σε έναν χώρο που είναι αποκλειστικά για τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους και έπιασαν ομήρους τους δύο που βρήκαν εκεί.

«Αμέσως στείλαμε έναν μεσολαβητή και καλέσαμε την αστυνομία», περιέγραψε ένας συνάδελφός τους. Οι δύο σωφρονιστικοί είναι καλά στην υγεία τους και επέστρεψαν στις οικογένειές τους.

Όσο για τους κρατούμενους, μεταφέρθηκαν στο αστυνομικό τμήμα προκειμένου να ανακριθούν και κατηγορούνται για «απαγωγή», σύμφωνα με τις αρχές.