Έγκλημα στη Φολέγανδρο: Προφυλακιστέος ο 30χρονος

Έγκλημα στη Φολέγανδρο: Προφυλακιστέος ο 30χρονος
Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 30χρονος για τη δολοφονία της Γαρυφαλλιάς στη Φολέγανδρο, μετά την απολογία του. 

Την προφυλάκιση του 30χρονου, καθ' ομολογία δολοφόνου της 26χρονης Γαρυφαλλιάς στη Φολέγανδρο, αποφάσισαν ανακριτής και εισαγγελέας, μετά την απολογία του.

Ο κατηγορούμενος μετά από πολύωρη απολογητική διαδικασία ενώπιον του ανακριτή Νάξου κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος για το έγκλημα σε βάρος της 26χρονης, την περασμένη Παρασκευή, στην Φολέγανδρο, όπου είχε βρεθεί για διακοπές το ζευγάρι.

Απολογούμενος ο κατηγορούμενος, ο οποίος επικαλείται ψυχικό νόσημα, φέρεται να επανέλαβε όσα είπε και στους αστυνομικούς ενώ ζήτησε την διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης, αίτημα που έγινε δεκτό από τον δικαστικό λειτουργό.

Στο μεταξύ σύμφωνα με πληροφορίες, τα ευρήματα του ιατροδικαστή φαίνεται να μην επιβεβαιώνουν την στιγμιαία ένταση μεταξύ θύτη και θύματος και την «κακιά στιγμή» που φέρεται να ανέφερε ο καθ' ομολογίαν δράστης, καθώς διαφαίνεται μία άλλη εικόνα για όσα προηγήθηκαν του θανάτου της 26χρονης.

Η αξιολόγηση της Ιατροδικαστικής υπηρεσίας φαίνεται να αναδεικνύει ξυλοδαρμό της γυναίκας αλλά και σύρσιμο της στα βράχια πριν καταλήξει στην θάλασσα όπου και πέθανε από πνιγμό. Επίσης, ισχυροποιείται η αρχική εκτίμηση πως το θύμα ήταν ζωντανό, πιθανό χωρίς τις αισθήσεις του, όταν βρέθηκε στο νερό.