Αντιδράσεις για την ανάρτηση της συγγραφέως Μάρως Βαμβουνάκη: «Και έχω φάει ξύλο από άντρα και έχω ρίξει», τι απάντησε (pics)

Αντιδράσεις για την ανάρτηση της συγγραφέως Μάρως Βαμβουνάκη: «Και έχω φάει ξύλο από άντρα και έχω ρίξει», τι απάντησε (pics)
Η ανάρτηση της συγγραφέως Μάρως Βαμβουνάκη προκάλεσε αντιδράσεις.

Σάλο προκάλεσε η ανάρτηση της συγγραφέως Μάρως Βαμβουνάκη στο Facebook, η οποία μεταξύ άλλων αναφέρει πως: «Και έχω φάει ξύλο από άντρα και έχω ρίξει ξύλο. Ο δυνατός έρωτας δεν ξέρει από καθωσπρεπισμούς, θέλει αλλά δεν μπορεί πάντα».

Η ανάρτηση έγινε περίπου την ίδια ώρα που κηδεύονταν η 26χρονη Γαρυφαλλιά, την οποία σκότωσε ο 30χρονος σύντροφός της στην Φολέγανδρο, όπως ο ίδιος ομολόγησε.

Συγκεκριμένα έγραψε στην ανάρτησή της:

«Και έχω φάει ξύλο από άντρα και έχω ρίξει ξύλο. Το ομολογώ! Τουλάχιστον χαστούκια έχω ανταλλάξει. Κι αυτά δεν έγιναν από κακία, αλλά από αμοιβαίες απελπισίες, αμοιβαίες ζήλιες, τρόμους χαμού, παραφορά και πόνους και από τα δύο μέρη. Όσα δηλαδή περιέχει ένας ορμητικός έρωτας. Ο δυνατός έρωτας δεν ξέρει από καθωσπρεπισμούς, θέλει αλλά δεν μπορεί πάντα.
Αν υπήρχε φέισμπουκ και πολιτική ορθότητα την εποχή του Οθέλλου, την εποχή του 'Αμλετ, τον καιρό της Μήδειας, του Ορέστη, του Δαβίδ, θα γνωρίζαμε σήμερα τούτες τις εκθαμβωτικές τραγωδίες; Τι σοφά και ποιητικά μιλούν στο τέλος του έργου για τα επικίνδυνα πάθη, τα συνηθισμένα κοινά πάθη οι τραγικοί! Και αχ, τα ανθρώπινα πράγματα είναι μείγμα από άστρα και λάσπη
».

Ανάρτηση συγγραφέως

Τα λόγια αυτά προκάλεσαν αντιδράσεις από μεγάλη μερίδα του κόσμου και η συγγραφέας έκανε δυο νέες αναρτήσεις απαντώντας.

Αρχικά ανέφερε: «Δεν θέλω να υπερασπιστώ τον εαυτό μου. Δεν το περίμενα αυτό που ακολούθησε σε όσα πριν είπα...Όχι για την αντίρρηση, για τη διαφορετική γνώμη, αλλά για την τόση οργή, την χολή, την κακία, την τόση ανάγκη να με πληγώσετε και να με προσβάλετε... Ευχαριστώ τους φίλους που θελήσατε να με υποστηρίξετε. Με συγκινήσατε, στ' αλήθεια!»

Ανάρτηση συγγραφέως

Ενώ στην επόμενη ανάρτηση λίγες ώρες αργότερα, τόνισε πως όσα είπε δεν συνδέονται με την δολοφονία της 26χρονης κι ούτε γνώριζε πως εκείνη την ώρα γινόταν η κηδεία της.

Ανάρτηση συγγραφέως

«Επειδή η βροχή μιας ακατανόητης παρανόησης συνεχίζεται με πανάσχημους τρόπους. Για τελευταία φορά επανέρχομαι στο θέμα μας. Ξαναλέω πως όσα είπα χθες ασφαλώς και δεν συνδέονται με την φοβερή τραγωδία της Γαρυφαλιάς και κάθε αδικοχαμένης κοπέλας. Μα είναι δυνατόν να το κάνω;;; Δεν θέλω κοντά μου άτομα που το διανοούνται αυτό! Ούτε καν γνώριζα ότι χθες ήταν η κηδεία του άτυχου κοριτσιού... Όσα έγραψα τα είπα διαβάζοντας επί μέρες τόσα ποστ κ σχόλια έξαλλα, δικαστικά, γεμάτα τυφλή άγνοια για τον κίνδυνο των παθών μας, άγνοια για τους νοσογόνους πόθους της ανθρώπινης κτητικότητας στη σχέση. Τον πρωτόγονο εγωισμό και την θανάσιμη ευθιξία της ανασφάλειας στους δεσμούς. Όμως πολλοί γράφοντες είναι τόσο αγνοί και άμεμπτοι στα δικά τους που σοκάρονται βαριά, βρίσκουν ευκαιρία να βρίσουν, να θίξουν, να υπογραμμίσουν την ολοκάθαρη, τέλεια ζωή τους, το ήθος τους, και να συνεχίσουν να αγνοούν τις γλιστερές παγίδες του έρωτα αφού ποτέ τους και ολοφάνερα δεν τον έχουν ζήσει. Να προσέχετε, η ζωή είναι αλλού! Σίγουρα έξω και μακριά από το φεις σας», ανέφερε στην ανάρτηση.