Η «ψυχρή λίμνη» έφτασε στην χώρα μας: Έπεσαν κολώνες, δέντρα και έφυγαν σκεπές στην Καρδίτσα (pics & vid)

Η «ψυχρή λίμνη» έφτασε στην χώρα μας: Έπεσαν κολώνες, δέντρα και έφυγαν σκεπές στην Καρδίτσα (pics & vid)
Σε ισχύ παραμένει το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης της ΕΜΥ. Οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, έρχονται ισχυρές καταιγίδες.

Η «Ψυχρή Λίμνη», που έπληξε την Ευρώπη με φονικές καταιγίδες, έφτασε και στη χώρα μας και έπληξε αρχικά τη Θεσσαλία.

Σύμφωνα με το karditsalive.net, ισχυρό μπουρίνι έπληξε την πόλη του Παλαμά το απόγευμα της Κυριακής 18 Ιουλίου με κύρια χαρακτηριστικά ισχυρή βροχόπτωση, χαλάζι και πολύ ισχυρούς ανέμους.

Καταστροφές στην Καρδίτσα λόγω κακοκαιρίας

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα έπληξαν την περιοχή περί τις 4.30 μ.μ. και μέσα σε λίγα λεπτά δημιούργησαν μεγάλες καταστροφές στην πόλη κυρίως από τους ισχυρούς ανέμους και το χαλάζι που είχε σε κάποιες περιπτώσεις το μέγεθος καρυδιού.

Καταστροφές στην Καρδίτσα λόγω κακοκαιρίας

Στην περιοχή έπεσαν οι κολώνες του ηλεκτρισμού, έσπασαν δέντρα, ενώ στέγες σπιτιών παρασύρθηκαν από τους δυνατούς ανέμους.

Καταιγίδες και σήμερα

Σε ισχύ παραμένει έως και σήμερα το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού καθώς προβλέπονται βροχές και ισχυρές καταιγίδες που θα συνοδεύονται κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις και πρόσκαιρα από ισχυρούς ανέμους.

Τα φαινόμενα θα πλήξουν τα ηπειρωτικά, ενώ υπάρχει πρόγνωση για καταιγίδες και για την Αττική και τη Θεσσαλονίκη.

Οδηγίες προς τους πολίτες απευθύνει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, ενόψει της επιδείνωσης του καιρού με βροχές και ισχυρές καταιγίδες που θα συνοδεύονται κατά τόπους, από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους.

Πρόγνωση καιρού από την ΕΜΥ

Σήμερα Δευτέρα 19 Ιουλίου, στα ηπειρωτικά προβλέπεται άστατος καιρός με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, αρχικά στα κεντρικά και βόρεια (εκτός Θράκης) και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα υπόλοιπα. Τα φαινόμενα, τα οποία θα είναι κατά τόπους έντονα μέχρι τις απογευματινές ώρες στη δυτική και κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία και τις Σποράδες, το βράδυ θα εξασθενήσουν.

Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες στο Ιόνιο, την Κρήτη και τις Κυκλάδες, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές και κυρίως στα δυτικά μεμονωμένες καταιγίδες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.

Οι άνεμοι στα δυτικά και τα νότια θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις και στα υπόλοιπα από νότιες διευθύνσεις, 3 με 4 και τοπικά 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση, στα δυτικά και τα νότια θα φτάσει τους 31 με 32 βαθμούς Κελσίου και στα υπόλοιπα τους 33 με 35 βαθμούς.