Προφυλακιστέος ο ένας ανήλικος που μαχαίρωσε τον 14χρονο στον Άλιμο και είχε συλληφθεί ξανά

Προφυλακιστέος ο ένας ανήλικος που μαχαίρωσε τον 14χρονο στον Άλιμο και είχε συλληφθεί ξανά
Ο 16χρονος τον Ιούνιο είχε συλληφθεί ξανά, καθώς ήταν μέλος της συμμορίας ανηλίκων στην Ηλιούπολη που με την απειλή μαχαιριών έκλεβαν από ανήλικους 13-16 ετών κινητά και χρηματικά ποσά.

Προφυλακιστέος σε φυλακή ανηλίκων θα μείνει ο 16χρονος, που συνελήφθη στον Άλιμο μαζί με άλλους οκτώ ανήλικους, για την επίθεση και τα τραύματα με μαχαίρι σε έναν 14χρονο, το απόγευμα της περασμένης Τρίτης (13/7), όπως έκριναν εισαγγελέας και ανακριτής.

Ο 16χρονος, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε το ένα μαχαίρι από τα δύο που χρησιμοποιήθηκαν στην επίθεση του 14χρονου, που του έκλεψαν μάλιστα και το κινητό τηλέφωνο, είχε συλληφθεί τον Ιούνιο στην Ηλιούπολη, για σύσταση συμμορίας μαζί με έναν 19χρονο και έναν 16χρονο και κλοπές με την απειλή μαχαιριού, σε Γλυφάδα και Ηλιούπολη.

Η συμμορία απειλούσε ανήλικους (13-16 ετών) με μαχαίρια και σουγιάδες και τους έκλεβαν τα κινητά τηλέφωνα αλλά και χρηματικά ποσά. Είχαν πραγματοποιήσει πέντε ληστείες σε βάρος εννέα ανηλίκων ηλικίας από 13 έως 16 ετών, ενώ ανέβαζαν και φωτογραφίες από τα κατορθώματα τους στο διαδίκτυο.

Από κει και πέρα, σε δύο από τους συλληφθέντες της επίθεσης στον Άλιμο, επιβλήθηκε ο περιοριστικός όρος της εμφάνισης τους δύο φορές στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής ενώ σε πέντε συλληφθέντες μεταξύ των οποίων και τρία κορίτσια, διατάχθηκε η παρακολούθηση τους από επιμελητή ανηλίκων.