Αστυνομικός κακοποιούσε, εξέδιδε και κρατούσε αιχμάλωτη την 18χρονη κοπέλα του: Δεν τον έχουν συλλάβει, πήραν… προφορική κατάθεση!

 Αστυνομικός κακοποιούσε, εξέδιδε και κρατούσε αιχμάλωτη την 18χρονη κοπέλα του: Δεν τον έχουν συλλάβει, πήραν… προφορική κατάθεση!
Παρ’ ότι ο νόμος λέει ότι όταν καταγγέλλεται αυτόφωρο κακούργημα ή πλημμέλημα, πρέπει να συλληφθεί και να πάει στον εισαγγελέα, οι αστυνομικοί έχουν «προσαγάγει» τον δράστη και όχι «συλλάβει».

Σοκάρουν τα όσα έχει καταγγείλει μία 18χρονη κοπέλα και εξιστορεί η δικηγόρος της. Η 18χρονη, κατάφερε να ξεφύγει από ένα διαμέρισμα που την κρατούσε αιχμάλωτη στην Ηλιούπολη ο επί ένα μήνα σύντροφός της και αστυνομικός στο επάγγελμα, την απειλούσε με όπλο, την κακοποιούσε και την εξέδιδε.

Η κοπέλα πήγε σε μια γειτονική καφετέρια και ζήτησε βοήθεια από μια εργαζόμενη και αφού της αφηγήθηκε τα όσα φριχτά έζησε, η εργαζόμενη πήγε και το κατήγγειλε στην αστυνομία.

Η συνέχεια δεν είναι όμως αυτή που φανταζόμαστε όλοι και θα έπρεπε. Η δικηγόρος της νεαρής κοπέλας Αντωνία Λεγάκη μίλησε στην ιστοσελίδα «The Press Project»: «Το κορίτσι ήταν από το πρωί στο αστυνομικό τμήμα της Ηλιούπολης μαζί με τον δικηγόρο της και ζητούσε να κάνει μήνυση. Η αστυνομία είχε πιάσει τον βασανιστή της αλλά δεν τον έχουν συλλάβει, τον έχουν “προσαγάγει” παρ’ ότι ο νόμος λέει ότι όταν καταγγέλλεται αυτόφωρο κακούργημα ή πλημμέλημα, πρέπει να συλληφθεί και να πάει στον εισαγγελέα».

Εν τέλει η κοπέλα, αν και χρειαζόταν ιατρική φροντίδα, διακομίστηκε στο Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. στη Λεωφόρο Κηφισίας αφού ο φερόμενος ως θύτης είναι αστυνομικός.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο, που βρισκόταν μαζί με την κοπέλα στο Αστυνομικό Τμήμα Ηλιούπολης, Γιάννη Μυκωνιάτη, «πριν από μερικές ώρες, μία 18χρονη κοπέλα στην Ηλιούπολη πήγε χτυπημένη σ ένα καφέ και ζήτησε βοήθεια από την κοπέλα που βρισκόταν εκεί. Αυτή μας ενημέρωσε πως η 18χρονη της είπε πως ο άνθρωπος που είναι σε σχέση έναν μήνα, όπως ανέφερε, την κακοποιεί και την εκδίδει. Την κρατούσε αιχμάλωτη στο διαμέρισμα, απειλώντας την με όπλο ενώ δεν την άφηνε να έχει καμία επικοινωνία.

Στο Α.Τ. Ηλιούπολης, όπου ήμασταν μαζί με την κοπέλα, δεν της πήραν κατάθεση, τα είπε μόνο προφορικά. Κι επειδή ο άνδρας που την κακοποιούσε είναι αστυνομικός, η υπόθεση έχει πάει τώρα στο Τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ.

Εμείς είμαστε τώρα απ’έξω από το κτίριο, δεν μας αφήνουν να μπούμε μέσα, με το σκεπτικό ότι η κοπέλα δεν είναι κατηγορούμενη. Αυτήν τη στιγμή δεν ξέρουμε τι συμβαίνει πάνω, μας λένε ότι η υπόθεση είναι στην προανάκριση».