Η εισβολή της ΕΛ.ΑΣ στο σπίτι του δράστη της επίθεσης με την χατζάρα: «Αίματα, γεμάτο αίματα είναι» (vid)

Η εισβολή της ΕΛ.ΑΣ στο σπίτι του δράστη της επίθεσης με την χατζάρα: «Αίματα, γεμάτο αίματα είναι» (vid)
Το χρονικό της επίθεσης με χατζάρα στου Ζωγράφου και η στιγμή που η ΕΛ.ΑΣ εισβάλει σπίτι του.

Τις επιθέσεις με μαχαίρι εναντίον ανυποψίαστων πολιτών, έχουμε συνηθίσει να τις βλέπουμε στο εξωτερικό. Ήρθαν πλέον και στην Ελλάδα, έστω και αν τα κίνητρα είναι διαφορετικά, καθώς δεν είχαν να κάνουν με πολιτικούς ή θρησκευτικούς λόγους.

Το πρωί της Τετάρτης λοιπόν, στην περιοχή του Ζωγράφου, ένας 54χρονος Έλληνας, ο οποίος σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες αντιμετωπίζει ψυχιατρικά προβλήματα, βγήκε στην οδό Κουσίδη, κρατώντας ένα μεγάλο μαχαίρι που παραπέμπει σε χατζάρα.

Με αυτό λοιπόν άρχισε να εξαπολύει επίθεση εναντίον πολιτών που περνούσαν από το σημείο, τραυματίζοντας ελαφρά τέσσερα άτομα.

Ένας δέχθηκε δύο χτυπήματα στα πλευρά και στα νεφρά, ένας άλλος στο χέρι, ενώ «χτυπήθηκαν» και άλλα δύο άτομα, χωρίς να έχει γίνει μέχρι στιγμής γνωστή η κατάστασή τους. Δεν φαίνεται όμως να είναι σοβαρή.

Αμέσως μετά, κατευθύνθηκε σπίτι του, σε ένα ισόγειο στην οδό Μακρυγιάννη όπου ενημέρωσε την αστυνομία για την πράξη του, η οποία ήδη βρισκόταν στην περιοχή.

Την στιγμή της εισβολής στο σπίτι του, κατέγραψε video του iefimerida, με τους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ να βλέπουν παντού αίματα κατά την είσοδό τους, καθώς ο δράστης είχε κόψει τις φλέβες του.

Του έδωσαν τις πρώτες βοήθειες για να σταματήσουν την αιμορραγία και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Όπως έγινε γνωστό, χρήστης ναρκωτικών με ψυχολογικά προβλήματα.