Η τροχαία σε μία μέρα έκοψε 226 κλήσεις για ΛΕΑ: Η βεβαίωση της παράβασης και οι κυρώσεις

Η τροχαία σε μία μέρα έκοψε 226 κλήσεις για ΛΕΑ: Η βεβαίωση της παράβασης και οι κυρώσεις
Σε εξόρμηση της Τροχαίας Αττικής, βεβαιώθηκαν 226 παραβάσεις για κίνηση οχημάτων στη ΛΕΑ.

«Καμπάνες» σε 226 οδηγούς που κινούνταν στην Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης (ΛΕΑ), έριξε η Τροχαία Αττικής χτες, 4-7-2021, κατά την διάρκεια στοχευμένων ελέγχων που πραγματοποίησε κατά μήκος του αυτοκινητόδρομου της ΝΕΟ Αθηνών-Κορίνθου, στο πλαίσιο ειδικών δράσεων, οι οποίες έχουν ξεκινήσει για την θερινή περίοδο.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε από την Τροχαία, συνολικά βεβαιώθηκαν 226 παραβάσεις, εκ των οποίων οι 180 εντοπίστηκαν από τις κάμερες και 46 κατά την πραγματοποίηση επιτόπιων τροχονομικών ελέγχων.

ΛΕΑ2

Στην ανακοίνωση της Τροχαίας τονίζεται ότι η χρήση της Λωρίδας Έκτακτης Ανάγκης, κατατάσσεται στις παραβάσεις αντικοινωνικής οδικής συμπεριφοράς, γι' αυτό προβλέπεται η επί τόπου αφαίρεση των στοιχείων κυκλοφορίας και της άδειας οδήγησης για 60 ημέρες, χωρίς την επιβολή διοικητικού προστίμου.

Επισημαίνεται ακόμα, ότι η χρήση της ΛΕΑ προορίζεται αποκλειστικά και μόνο για την κίνηση οχημάτων άμεσης ανάγκης και οχημάτων συντήρησης των αρμόδιων υπηρεσιών, για την αντιμετώπιση έκτακτων γεγονότων, περιστατικών ή άλλων αναγκών. Οποιαδήποτε άλλη χρήση των Λωρίδων Έκτακτης Ανάγκης δεν επιτρέπεται.

ΛΕΑ2

Τέλος, η Τροχαία προειδοποιεί ότι παρόμοιες ειδικές εξορμήσεις, στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, με σκοπό τη διασφάλιση του επιπέδου της οδικής ασφάλειας, θα πραγματοποιηθούν και στο μέλλον σε όλο το οδικό δίκτυο της Αττικής.