Seven Mile Road: H γειτονιά του Ντιτρόιτ που ούτε η αστυνομία δεν πατάει το βράδυ (pics & vid)

Seven Mile Road: H γειτονιά του Ντιτρόιτ που ούτε η αστυνομία δεν πατάει το βράδυ (pics & vid)
Η συγκεκριμένη γειτονιά του Ντιτρόιτ αποτελεί μία από τις πιο επικίνδυνες στον κόσμο που ακόμα και η αστυνομία φοβάται να πλησιάσει τα βράδια.

Ότι και αν έχει στο μυαλό του κάποιος για επικίνδυνες γειτονιές, με τίποτα δεν θα πλησιάσει την κατάσταση που επικρατεί στην Seven Mile Road. Μιλάμε βλέπετε για ένα σημείο της πόλης που κυριαρχεί η παραβατικότητα, σε τέτοιο βαθμό που ακόμα και οι αστυνομικοί των τοπικών τμημάτων αποφεύγουν να πλησιάζουν από τη στιγμή που θα πέσει ο ήλιος.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το γεγονός οτι επιλέχθηκε να προβληθεί από το ντοκιμαντέρ «No-Go Zones - World’s Toughest Places». Από τον τίτλο και μόνο καταλαβαίνει κανείς τι θα παρακολουθήσει...

Η ιστορία και η παρακμή

Η συγκεκριμένη περιοχή κάποτε ήταν η καρδιά όχι μόνο του Μίτσιγκαν, αλλά των ΗΠΑ γενικότερα, καθώς φιλοξενούσε την βιομηχανία αυτοκινήτων, με εκατοντάδες εργαζόμενους. Η αποχώρησή τους από εκεί προκάλεσε την παραμικρή, με αποτέλεσμα πλέον να κυριαρχεί η εγκληματικότητα και η φτώχια.

Δρομος

Είναι χαρακτηριστικό πως όταν γυρίστηκε το βίντεο, οι αριθμοί παραβατικότητας στην πόλη του Ντιτρόιτ ήταν αρκετά μεγαλύτεροι από οποιαδήποτε άλλη περιοχή στην χώρα. Στο Seven Mile Road κυριαρχούν το εμπόριο ναρκωτικών, ενώ αποτελεί καταφύγιο δολοφόνων και κλεφτών.

Οι Seven Mile Bloods

Όπως συμβαίνει σε ανάλογες περιπτώσεις, έτσι και εδώ υπάρχει μία συμμορία που κάνει κουμάντο. Αυτή είναι οι Seven Mile Bloods που ασχολούνται με το εμπόριο κρακ.

Μάλιστα, ο αρχηγός τους, ο «Money», ο οποίος κάθε μήνα πουλάει περίπου 1 κιλό κρακ, μίλησε στην κάμερα για τις δραστηριότητές του, λέγοντας: «Το εμπόριο ναρκωτικών είναι ένα πολύ επικίνδυνο παιχνίδι. Ο καλύτερος σου φίλους μπορεί να κλωτσήσει έτσι από αυτό».

Αξίζει να σημειωθεί πως το κρακ είναι το πιο δημοφιλές ναρκωτικό στην πόλη, όμως η αγορά του Seven Mile Road έχει και άλλων ειδών.

Άνδρας με μάσκα

Οι αντικαταστάτες της αστυνομίας

Με την αστυνομία να πλησιάζει την περιοχή μόνο τις πρωινές ώρες, την θέση της παίρνουν κυνηγοί επικυρηγμένων που είναι άνδρες εκπαιδευμένοι από τις ειδικές δυνάμεις.

Ο Tommy Depung που έχει συλλάβει πάνω από 2.500 άτομα μίλησε στην κάμερα, λέγοντας: «Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις που σχετίζονται με ναρκωτικά και με πυροβολισμούς αντίπαλων συμμοριών. Η αστυνομία κάνει οτι μπορεί για να είναι παραγωγική, αλλά δεν είναι εύκολο».