Σκέρτσος: «Επιχειρήσεις δεν βρίσκουν υπαλλήλους, επειδή έχουν μάθει να ζουν με επιδόματα» (vid)

Σκέρτσος: «Επιχειρήσεις δεν βρίσκουν υπαλλήλους, επειδή έχουν μάθει να ζουν με επιδόματα» (vid)
Άστοχη δήλωση από τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ Άκη Σκέρτσο για πολίτες που προτιμούν να ζουν με επιδόματα, παρά να δουλέψουν.

Σε μία μάλλον ατυχέστατη δήλωση προχώρησε ο Άκης Σκέρτσος το πρωί της Δευτέρας.

Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδας» και από τον Άκη Παυλόπουλο του έγινε η εξής ερώτηση...

«Τι σημαίνει οτι δεν θα έχουν την οικονομική στήριξη όσοι επιλέξουν να παραμείνουν ανεμβολίαστοι και χρειαστεί να παραμείνουν μακριά από την εργασία τους».

Η απάντηση που έδωσε ο κ. Σκέρτσος ήταν η εξής: «Η οικονομική στήριξη έρχεται ως παρεπόμενο των οριζόντιων μέτρων. Είχαμε καραντίνες, είχαμε κλεισίματα επιχειρήσεων, ολόκληρων κλάδων. Αυτά γίνονταν με κρατική εντολή. Από τη στιγμή που υπάρχει καθολική πρόσβαση δεν υπάρχει λόγος για οριζόντια μέτρα και δεν υπάρχει λόγος να δίνουν οριζόντια μέτρα στήριξης.

Είναι επικίνδυνος και ολισθηρός ο δρόμος της εξάρτησης από τα κρατικά επιδόματα. Βλέπουμε επιχειρήσεις που έχουν ανοίξει και δεν βρίσκουν προσωπικό επειδή υπάρχουν κάποιοι εργαζόμενοι που εξυπηρετούνται περισσότερο από το κρατικό επίδομα και να δουλεύουν μαύρα».

Δείτε το video μετά το 11:30...