Φήμες πως η Konami εξετάζει να κάνει δωρεάν τα παιχνίδια PES από το PES 2022 κι έπειτα

Φήμες πως η Konami εξετάζει να κάνει δωρεάν τα παιχνίδια PES από το PES 2022 κι έπειτα
Δραματική αλλαγή στο μοντέλο της ιαπωνικής εταιρείας για τα μελλοντικά PES games.

Μια νέα δημοσιογραφική πηγή αναφέρει πως η Konami εξετάζει αρκετά έντονα το ενδεχόμενο να μετατρέψει τη σειρά PES σε free-to-play. Κάτι τέτοιο σημαίνει πως από το PES 2022 κι έπειτα τα παιχνίδια της ιαπωνική εταιρείας θα προσφέρονται δωρεάν, προφανώς ακολουθώντας ένα εντελώς διαφορετικό μοντέλο.

Η απόφαση αυτή ίσως αλλάξει και το παρεχόμενο περιεχόμενο, αφού σαφώς δεν θα είναι διαθέσιμες χωρίς χρέωση όλες οι λειτουργίες, ενώ μένει να δούμε αν το νέο πλάνο καταφέρνει να φέρει έσοδα, έτσι ώστε η Konami να διεκδικήσει ακόμη περισσότερα και σε επίπεδο αδειών από τις διάφορες ομάδες και λίγκες.

Η αναφορά για μια αλλαγή τακτικής από πλευράς Konami έγινε από τον δημοσιογράφο Andy Robinson της ιστοσελίδας VG247.com σε πρόσφατο podcast. Μάλιστα, τονίζεται πως αυτή η αλλαγή έρχεται μετά τα πολλά χρόνια επικράτησης της σειράς FIFA, της αδυναμίας της Konami να κοντράρει σε επίπεδο περιεχομένου και δικαιωμάτων, αλλά και το γεγονός ότι οι πωλήσεις δεν δείχνουν να κινούνται καλύτερα με την πορεία των ετών.

Υπενθυμίζεται πως το PES 2021 ήταν απλά μια αναβάθμιση στο PES 2020, ενώ φέτος θα κυκλοφορήσει το πρώτο ανανεωμένο παιχνίδι και με νέα μηχανή γραφικών. Μένει να δούμε βέβαια αν επιβεβαιωθούν οι φήμες, καθώς με αυτόν τον τρόπο η Konami θα μπορέσει να προσεγγίσει εκ νέου κοινά που ίσως έχει χάσει.