Κι όμως… Δεν ήθελαν τον Γουίλ Σμιθ στο «Μέρα Ανεξαρτησίας»

Κι όμως… Δεν ήθελαν τον Γουίλ Σμιθ στο «Μέρα Ανεξαρτησίας»
Αρχικά η 20th Century Fox, δεν είχε πειστεί ότι ο Γουίλ Σμιθ ήταν ο κατάλληλος.

Να και κάτι που δεν περιμέναμε… Σύμφωνα με τους σκηνοθέτη και σεναριογράφο της ταινίας «Μέρας Ανεξαρτησίας», ο Γουίλ Σμιθ παρ΄ολίγο να μην ήταν στην ταινία λόγω του χρώματος του. Η επιτυχημένη ταινία του 1996 κέρδισε 817,4 εκατομμύρια δολάρια στο box office και έτσι φαίνεται πως έκαναν κάτι σωστά στο casting, αλλά η 20th Century Fox, δεν είχε πειστεί αρχικά ότι ο Γουίλ Σμιθ ήταν ο κατάλληλος.

Σε συζήτηση για την 25η επέτειό του, ο σκηνοθέτης Ρόλαντ Έμεριχ και ο σεναριογράφος Ντον Ντέβλιν ανέφεραν πως τότε πίστευε η παραγωγή πως ο Γουίλ Σμιθ δεν θα είχε απήχηση.

1

Από την εταιρεία των στούντιο είχαν πει τότε «δεν μας αρέσει ο Γουίλ Σμιθ. Δεν έχει αποδείξει ακόμα πολλά. Δεν δουλεύει σε διεθνείς αγορές».

Ο Ντέβλιν είπε από την πλευρά του: «Περνάς από κάστινγκ έναν μαύρο τύπο, τότε θα χάσεις τους ξένους από το box office», μας έλεγαν. Το επιχείρημά μας ήταν, πως η ταινία έχει να κάνει με εξωγήινους, θα είναι μια χαρά για τους ξένους. Ήταν ένας μεγάλος «πόλεμος» όλο αυτό και ο Ρόλαντ (Έμεριχ) πραγματικά υπερασπίστηκε τον Γουίλ Σμιθ - και τελικά κερδίσαμε αυτόν τον “πόλεμο”».

Ο Έμεριχ, συμπλήρωσε: «Κτύπησα το πόδι μου κάτω και είπα, δώστε μου τον Σμιθ ή μετακομίζω... Δεν νομίζω ότι θα είχα πιθανότητες, αλλά ήταν μια μεγάλη απειλή από μέρους μου».

2

Η «Μέρα Ανεξαρτησίας» δεν κέρδισε μόνο εκατομμύρια δολάρια, αλλά και πολλά βραβεία, συμπεριλαμβανομένου του Βραβείου Ακαδημίας για Καλύτερα Οπτικά Εφέ και ενός Βραβείου People’s Choice για την Αγαπημένη Δραματική Ταινία.

Ο Έμεριχ και ο Ντέβλιν ήθελαν τον Γουίλ Σμιθ να επιστρέψει για το sequel της «Μέρα Ανεξαρτησίας» του 2016, «Αναβίωση», αλλά απέρριψε την πρόταση,