Παππάς στους αστυνομικούς: «Έρχομαι παιδιά, σκόπευα να παραδοθώ» (vid)

Παππάς στους αστυνομικούς: «Έρχομαι παιδιά, σκόπευα να παραδοθώ» (vid)
Η σύλληψη του Χρήστου Παππά, η ατάκα του στους αστυνομικούς και η πρόθεσή του να παραδοθεί.

Τίτλοι τέλους μπήκαν χθες το βράδυ στο φιάσκο της Ελληνικής Αστυνομίας με τον Χρήστο Παππά, ο οποίος τον Οκτώβριο είχε διαφύγει της σύλληψης μετά την καταδικαστική απόφαση για την Χρυσή Αυγή, όπου μεταξύ άλλων είχε βρεθεί ένοχος για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης.

Σύμφωνα με τα όσα διαρρέουν από την ΕΛ.ΑΣ λοιπόν, την τελευταία εβδομάδα υπήρξε μία πληροφορία σχετικά με το που είχε βρει καταφύγιο, χωρίς ωστόσο να ξεκαθαρίζεται ποιο ήταν το λάθος που οδήγησε στην σύλληψή του.

Η ασφάλεια έθεσε σε παρακολούθηση το ισόγειο σπίτι της Ιρινας Κρουσενίτσκα που ήταν με υποψήφια με τον συνδυασμό του Ηλία Κασιδιάρη, όμως ουδέποτε κατάφεραν να τον δουν με τα μάτια τους. Τα πατζούρια ήταν μονίμως κλειστά, το ηγετικό στέλεχος της εγκληματικής οργάνωσης δεν έβγαινε ποτέ έξω, όμως οι αρχές κατάφεραν να επιβεβαιώσουν πως όντως βρίσκεται μέσα.

«Έρχομαι παιδιά»

Έτσι, περίπου στις 21:30 χθες το βράδυ οι αρχές χτύπησαν την πόρτα του διαμερίσματος, έχοντας καλύψει όλες τις πιθανές εξόδους. Ο Χρήστος Παππάς ήταν αυτός που άνοιξε, έχοντας παραπανίσια κιλά και μόλις αντίκρυσε τους αστυνομικούς, σύμφωνα με το protothema.gr, τους είπε: «Εντάξει παιδιά έρχομαι. Αλλά να ξέρετε, μέσα στον επόμενο μήνα σκόπευα να παραδοθώ…».

Μάλιστα, φέρεται να είχε στείλει και σχετική επιστολή στον δικηγόρο του, Περικλής Σταυριανάκης, την οποία όμως ο ίδιος λέει οτι δεν έλαβε ποτέ.

Στην ΓΑΔΑ

Μετά την σύλληψή του, ο Χρήστος Παππάς κρατείται στον 12 όροφο της ΓΑΔΑ, στην αντιτρομοκρατική. Σήμερα θα περάσει στον εισαγγελέα και όλα δείχνουν οτι θα μεταφερθεί στις φυλακές του Δομοκού.