Ο πιο τυχερός άνθρωπος του κόσμου «δραπέτευσε» από επίθεση λευκού καρχαρία (pics)

Ο πιο τυχερός άνθρωπος του κόσμου «δραπέτευσε» από επίθεση λευκού καρχαρία (pics)
«Αν δεν ήταν… ευγενικός τώρα δεν θα ζούσα» είπε ο Νεμάνια Σπασόγεβιτς.

Από του… καρχαρία τα δόντια γλίτωσε, κυριολεκτικά, ο Νεμάνια Σπασόγεβιτς από το Σαν Φρανσίσκο, όταν έψαχνε για καβούρια στην Gray Whale Cove State Beach, στην Καλιφόρνια. Ο 38χρονος είπε πως αρχικά ένιωσε ένα τσίμπημα σα να τον τσίμπησε κουνούπι, αλλά όταν γύρισε είδε τα μάτια ενός δυνατού και ευμεγέθους καρχαρία.

4

«Φώναξα σε έναν ψαρά, έι καρχαρίας, καρχαρίας. Βοήθεια, καρχαρίας» και συνέχισε: «Πήρε λίγη ώρα να τραβήξω την προσοχή του, αλλά όταν με είδε, με τράβηξε έξω στην άμμο».

1

Ευτυχώς, ο Νεμάνια γλίτωσε τα χειρότερα και είχε μόνο 12 πληγές από τα δαγκώματα του καρχαρία στον μηρό του. Νοσηλεύτηκε στην κλινική του Σαν Φρανσίσκο στη συνέχεια για θεραπεία στο πόδι του. Είναι τυχερός όμως που δεν έπαθε κάτι μεγαλύτερο.

«Δεν κατέστρεψε το πόδι μου. Ήταν δάγκωμα… ευγενικό. Ας το ξεχάσουμε. Αν δεν ήταν «ευγενικό» δεν θα ήμουν εδώ. Μάλλον είμαι ο πιο τυχερός άνθρωπος στον κόσμο.

2

Να μου επιτεθεί λευκός καρχαρίας και να έρθω την ίδια μέρα στο νοσοκομείο».

Ο υπεύθυνος του ερευνητικού οργανισμού στον Ατλαντικό Ωκεανό, είπε πως οι καρχαρίες δεν βγαίνουν στα ρηχά για να επιτεθούν στους ανθρώπους, αλλά μάλλον αναζητούν φώκιες.

23