Αν απολαμβάνεις τα movies nights, σου έχουμε εδώ όλες τις home audio συσκευές που θα λατρέψεις!

Αν απολαμβάνεις τα movies nights, σου έχουμε εδώ όλες τις home audio συσκευές που θα λατρέψεις!
Από speakers, μέχρι soundbars και home cinema sets, εδώ θα βρεις ό,τι χρειάζεσαι, για μια ιδανική movie night στο σπίτι!

Βραδιά ταινίας, με τηλεόραση και ηχεία να… παίρνουν φωτιά. Μια καλή ταινία οφείλει να συνοδεύεται από ποιοτικό, δυνατό ήχο που ανεβάζει επίπεδο την εμπειρία, φτιάχνοντας την ιδανική ατμόσφαιρα για να απολαύσεις στο έπακρο τη βραδιά. Τα ηχεία είναι συχνά το πρώτο πράγμα που διαλέγει κανείς για να συμπληρώσει μια νέα τηλεόραση ή να δώσει νέα ζωή σε εκείνη που ήδη έχει, κι είναι ξεκάθαρο το γιατί: έχουν τη δύναμη να μεταμορφώσουν εντελώς οτιδήποτε κι αν παρακολουθείς.

Ταινίες και σειρές είναι το πρώτο και βασικότερο, μιας και είτε βλέπεις το πιο πρόσφατο blockbuster και οι διαρκείς εκρήξεις «γεμίζουν» το χώρο είτε παρακολουθείς μια χαμηλών τόνων ταινία με πολύ διάλογο, η συνολική ποιότητα ήχου είναι υψίστης σημασίας – ισάξια με την εικόνα, για κάποιους. Κάποιοι προτιμούν κάτι πιο διακριτικό, όπως ένα ζευγάρι ηχεία ή ένα soundbar, ενώ άλλοι πηγαίνουν… όλα για όλα με ηχοσυστήματα surround. Χωρίς περαιτέρω αναμονή, ας δούμε μερικές προτάσεις συσκευών ήχου που θα κάνουν κάθε λεπτό μπροστά από την τηλεόραση άκρως απολαυστικό!

Edifier R1280DB Stereo Speakers

Edifier Speakers

Καλοσχεδιασμένα, λιτά και προσιτά, αλλά κυρίως με άριστη απόδοση ήχου, τα Edifier R2180DB είναι ένα ζευγάρι ηχείων για χρήση σε τηλεόραση κι όχι μόνο. Με συνολική ισχύ στα 42W αποδίδουν δυνατά τον ήχο, με μπάσο και καθαρότητα. Τοποθετημένα ένα σε έκαστη πλευρά της τηλεόρασης, θα δώσουν με ευκολία την απαιτούμενη ένταση για να απολαύσεις κάθε είδους ταινία χωρίς να ανησυχείς για τον ήχο – είναι ισχυρότερα και ποιοτικότερα από τα ενσωματωμένα ηχεία πολλών τηλεοράσεων.

Έπειτα, η ευελιξία τους αποτελεί ένα ακόμη δυνατό τους σημείο. Μπορούν να συνδεθούν όχι μονάχα στην τηλεόραση, αλλά και στον ενισχυτή ή οποιαδήποτε άλλη πηγή, μέσω οπτικής ίνας, ομοαξονικού καλωδίου ή RCA κι αν προτιμάς κάτι με λιγότερα καλώδια, διαθέτουν και Bluetooth. Με δυο λόγια, μπορείς να συνδέσεις ακόμη και το κινητό ή τον υπολογιστή σου και να δεις ταινίες ή να ακούσεις μουσική απολαμβάνοντας ποιοτικό ήχο χωρίς κόπο. Το ξύλινο φινίρισμα και το σχετικά μικρό τους μέγεθος τα καθιστούν ιδανικά για τοποθέτηση σε σαλόνι ή γραφείο, συμπληρώνοντας αισθητικά το χώρο.

JBL Cinema SB160 Soundbar

JBL Soundbar

Από τη γνωστή στον τομέα του ήχου JBL ξεχωρίζει το JBL Cinema SB160 soundbar, μια ηχόμπαρα που δείχνει απλή όμως… ξεγελά. Η μπάρα ενσωματώνει τέσσερις οδηγούς ηχείων και συνοδεύεται από ένα subwoofer, με το σύστημα συνολικά να αγγίζει τα 220W σε ισχύ. Πέραν του στερεοφωνικού ήχου, το ανεξάρτητο subwoofer αποδίδει φανταστικά βαθύ ήχο με τη δύναμη που του αρμόζει, παράλληλα δίχως να παράγεται από τα κεντρικά ηχεία και να παραμορφώνει τον ήχο τους – τα αφήνει να εστιάσουν στα υπόλοιπα.

Αποτέλεσμα; Θα μπορείς να απολαύσεις κάθε σκηνή όπως ακριβώς τη φανταζόσουν, με τον ήχο να συνοδεύει την εικόνα και την ένταση να γεμίζει το χώρο. Όλα αυτά χωρίς να καταλαμβάνεται μεγάλος χώρος, αφού η ηχόμπαρα μπορεί κάλλιστα να τοποθετηθεί κάτω από την τηλεόραση και το subwoofer σε άλλο σημείο χωρίς να απαιτεί πολλά καλώδια: το subwoofer συνδέεται ασύρματα με την κεντρική μονάδα και θέλει απλώς ρεύμα. Η κεντρική μονάδα επίσης συνδέεται ασύρματα μέσω Bluetooth με πλήθος συσκευών, για να τη χρησιμοποιείς και οπουδήποτε αλλού χρειάζεσαι πλούσιο, δυνατό ήχο.

Harman Kardon Citation MultiBeam 700 Soundbar

Harman Soundbar

Άλλη μια ηχόμπαρα, αυτή τη φορά από τους “masters” τής Harman Kardon. Το Harman Kardon Citation MultiBeam 700 υπόσχεται πολυκαναλικό ήχο (συγκεκριμένα, 5.2 καναλιών) που γεμίζει το δωμάτιο με ευκολία. Χρησιμοποιώντας την πρωτοποριακή τεχνολογία MultiBeam, κάθε λεπτομέρεια του ήχου θα φτάνει στα αυτιά σου χωρίς να χαθεί – τουναντίον, θα νιώθεις πως σε περικυκλώνει. Κι όλα αυτά χωρίς ογκώδεις συσκευές, πολλά καλώδια ή ηχεία: όλα μέσα από το soundbar.

Ένα soundbar εκλεπτυσμένου σχεδιασμού, επενδυμένο με πολυτελές μάλλινο ύφασμα που απωθεί τη σκόνη και καθαρίζεται εύκολα. Ο χειρισμός του γίνεται μέσω της οθόνης αφής στην επάνω πλευρά του ή για εκείνους που προτιμούν πιο “smart” λύσεις, μέσω φωνής. Συγκεκριμένα, υποστηρίζει τη Google Assistant και το Google Home, κι ως εκ τούτου μπορεί να ενσωματωθεί σε ένα smart home με ευκολία, να ακούει εντολές και να χειρίζεται συσκευές μονάχα με τη φωνή σου. Μπορεί επίσης να συνδεθεί με υπηρεσίες streaming όπως το Spotify για να παίζει μουσική κι έτσι να έχεις δύο σε ένα: μια συσκευή για κινηματογραφικού επιπέδου ήχο που επίσης ντουμπλάρει ως ικανότατο ηχείο για πάρτι.

Sony BDVE4100 Home Cinema Set

Sony Home Cinema Set

Για τους παραδοσιακούς τύπους, τα home cinema set αποτελούν μονόδρομο. Κι εκεί εμφανίζεται το Sony BDVE4100, το home cinema set της Sony που φέρνει τον ήχο στα αυτιά σου με κάθε λεπτομέρεια μέσα από πέντε ηχεία κι ένα subwoofer συνολικής ισχύος 1000W. Τα δύο κύρια ηχεία τοποθετούνται δίπλα στην τηλεόραση, το κεντρικό επάνω ή κάτω από αυτή, οι δύο δορυφόροι απέναντί της (ιδανικά) και το subwoofer ολοκληρώνει το εντυπωσιακό σύστημα τοποθετημένο κάπου χαμηλά για να νιώθεις το μπάσο που παράγει. Πλήρης surround ήχος που δε σε αφήνει να «δραπετεύσεις» από την ταινία, κι αν δεν είσαι τόσο σινεφίλ, είναι βέβαιο πως μια δοκιμή θα σε κάνει να μην μπορείς να μείνεις μακριά από το οικιακό σου πλέον σινεμά.

Πέρα από τα ηχεία, η κεντρική μονάδα είναι ο «εγκέφαλος» του συστήματος, μια μονάδα που αναπαράγει δίσκους Blu-Ray και DVD, ενώ διαθέτει και διάφορες εφαρμογές όπως το YouTube για να παρακολουθείς βίντεο κάθε είδους απολαμβάνοντας βελτιώσεις εικόνας που παρέχονται από την κεντρική μονάδα. Διαθέτει επίσης Bluetooth για να συνδέεις ασύρματα συσκευές όπως κινητά και laptop και να τα χρησιμοποιείς ως πηγή ήχου. Είναι πολλά περισσότερα από ένα απλό home cinema set και το αποδεικνύει σε κάθε ευκαιρία.

Sonos Beam 5.1 Home Cinema Set

Sonos Home Cinema Set

Ένα εντυπωσιακό home cinema set, το Sonos Beam αποδίδει σε 5.1 κανάλια συνδυάζοντας ένα soundbar Sonos Beam, δύο ηχεία Sonos One SL κι ένα Sonos Sub. Παρά την λιτή κι εκλεπτυσμένη εμφάνισή του, το σύστημα κρύβει μέσα του τρομερή δύναμη και την ισορροπεί με μια έμφαση στην ανθρώπινη φωνή που κάνει ασύλληπτα καθαρούς τους διαλόγους. Το βασικό «γρανάζι» είναι το Sonos Beam, σχεδιασμένο σε συνεργασία με «μάγους» μηχανικούς ήχου που μετρούν βραβεία Όσκαρ για τη δουλειά τους κι έτσι εύκολα μπορεί κανείς να έχει μια ιδέα του τι να περιμένει.

Ύστερα αναλαμβάνει δουλειά το ζευγάρι ηχείων Sonos One SL που λειτουργούν ως δορυφόροι, γεμίζοντας το χώρο με δυνατό ήχο παρά το μικρό τους μέγεθος, που τα καθιστά εύκολα στην τοποθέτηση σε οποιοδήποτε δωμάτιο. Τέλος, το Sonos Sub είναι εξοπλισμένο με οδηγούς που αφαιρούν το θόρυβο κι έτσι το βάθος του μπάσου αποδίδεται χωρίς τριξίματα ή σφυρίγματα, για να το απολαμβάνεις ακόμη και στις χαμηλότερες συχνότητες. Το Sonos Beam 5.1 home cinema set είναι… μια κατηγορία μόνο του, προσφέροντας επαγγελματικού επιπέδου ποιότητα σε ταινίες και μουσική, που δύσκολα συναντάς σε οικιακά συστήματα.