Τα 10 σημαντικότερα «Σαν Σήμερα»: Το δημοψήφισμα του Τσίπρα!

Τα 10 σημαντικότερα «Σαν Σήμερα»: Το δημοψήφισμα του Τσίπρα!
Στις 27 Ιουνίου το 2015 ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε δημοψήφισμα για την πρόταση των θεσμών.

Σαν σήμερα, στις 27 Ιουνίου το 2015 ο τότε πρωθυπουργός της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας ανακοινώνει τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος στις 5 Ιουλίου. Το ερώτημα ήταν η αποδοχή ή η απόρριψη της πρότασης των θεσμών.

«Σήμερα ξημερώνει μία υπέροχη ημέρα» δηλώνει ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς. Την ίδια μέρα, η πρόταση υπερψηφίζεται στη Βουλή με 178 «ναι». 120 βουλευτές ψηφίζουν «όχι» και δύο απουσιάζουν.

Στα σημαντικότερα γεγονότα της 27ης Ιουνίου είχαμε λοιπόν:

1821: Οι Οθωμανοί σφάζουν δώδεκα μοναχούς στη Μονή Τοπλού κατά την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

1913: Οι Έλληνες νικούν τους Βουλγάρους στη Μάχη της Βέτρινας (Νέο Πετρίτσι) και απελευθερώνουν το Σιδηρόκαστρο

1929: Ιδρύεται η Αγροτική Τράπεζα της Ελλάδας, με σύμβαση μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος «Περί συστάσεως και λειτουργίας της Αγροτικής Τράπεζας της Ελλάδος».

1950: Οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής αποφασίζουν να στείλουν στρατεύματα για να πολεμήσουν στον Πόλεμο της Κορέας.

1965: Προφυλακίζονται ως ενεχόμενοι στην υπόθεση ΑΣΠΙΔΑ οι αξιωματικοί Ι. Θεοδοσίου, Γ. Δαμηλάκος, Τάκης Παπαγεωργόπουλος και Θεοφάνης Τόμπρας. Την επομένη προφυλακίζεται ως πρωτοστατήσας στην ίδρυση, οργάνωση και επέκταση του ΑΣΠΙΔΑ ο λοχαγός Αριστείδης Μπουλούκος.

1974: O πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Ρίτσαρντ Νίξον επισκέπτεται τη Σοβιετική Ένωση.

1976: Παλαιστίνιοι εξτρεμιστές, που έχουν επιβιβαστεί από το αεροδρόμιο του Ελληνικού, καταλαμβάνουν αεροπλάνο της Air France πάνω από την Κόρινθο, με 246 επιβάτες και 12μελές πλήρωμα, προερχόμενο από το Τελ Αβίβ. Η περιπέτεια των επιβατών θα λήξει στις 4 Ιουλίου στο αεροδρόμιο Έντεμπε της Ουγκάντας, με αστραπιαία επέμβαση ισραηλινών κομάντος.

1977: Η Γαλλία παραχωρεί ανεξαρτησία στο Τζιμπουτί.

2009: Πέθανε ο Έλληνας ηθοποιός Σπύρος Καλογήρου.

2015: Τις πρώτες πρωινές ώρες, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ανακοινώνει τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος στην Ελλάδα στις 5 Ιουλίου, με ερώτημα την αποδοχή ή την απόρριψη της πρότασης των θεσμών. «Σήμερα ξημερώνει μία υπέροχη ημέρα» δηλώνει ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς. Την ίδια μέρα, η πρόταση υπερψηφίζεται στη Βουλή με 178 «ναι». 120 βουλευτές ψηφίζουν «όχι» και δύο απουσιάζουν.