Ο Σούρας αποδομεί την υπεράσπιση Αναγνωστόπουλου: «Κτηνάνθρωπος, Ποιος αφήνει μωρό πάνω σε νεκρή γυναίκα;» (vid)

Ο Σούρας αποδομεί την υπεράσπιση Αναγνωστόπουλου: «Κτηνάνθρωπος, Ποιος αφήνει μωρό πάνω σε νεκρή γυναίκα;» (vid)
O ψυχίατρος Δημήτρης Σούρας γκρέμισε τελείως την υπερασπιστική γραμμή που προσπαθεί να χτίσει η πλευρά του δολοφόνου της Καρολάιν.

Πριν καν παρουσιαστεί στον ανακριτή, η πλευρά του δολοφόνου της Καρολάιν στα Γλυκά Νερά, είχε ξεκινήσει την προσπάθεια να φτιάξει το προφίλ του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου. Να φύγει αυτό του εγκληματία και να μπει αυτό ενός ανθρώπου που παρασύρθηκε πάνω στην ένταση της στιγμής, ρίχνοντας στην 20χρονη κοπέλα όλη την ευθύνη για την ένταση που υπήρχε εκείνο το βράδυ στην μεζονέτα. Έστω και αν όλα τα στοιχεία δεν δείχνουν κάτι τέτοιο...

Ο ψυχίατρος Δημήτρης Σούρας, φιλοξενήθηκε το πρωί της Τετάρτης στην εκπομπή της Κατερίνας Καινούργιο «Ευτυχείτε» και με ένα τρομερό ξέσπασμα, αποδόμησε την υπερασπιστική γραμμή του 32χρονου πιλότου...

«Μπροστά σε όλους που προσπαθούν να βρουν πιπεράτα στιγμιότυπα για τον δράστη και να κάνουν επιφανειακές αναλύσεις, εγώ καταθέτω την ψυχιατρική γνώμη. Προετοιμασία, έγκλημα, τυμβωρυχία, βεβήλωση, ύβρη, θεατρικότητα, σκηνοθεσία, υπερέκθεση του μωρού, εναγκαλισμοί, δημοσιογράφοι, προσπάθεια εξαπάτηση των αρχών, της οικογένειας και της κοινής γνώμης. Ένα ατελείωτο παιχνίδι μίας μασκαρεμένης αλήθειας. Όλο αυτό λέγεται αντικοινωνική διαταραχή. Μη ψάχνετε να βρείτε από πίσω συνεργούς, απιστίες, οικονομικά οφέλη. Μπορεί και να υπάρχουν, αλλά ψάξτε να καταλάβετε τον δολοφόνο που ζει μαζί μας, που είναι στο σπίτι μας. Ψάξτε να βρείτε τον άνθρωπο που θα σας απειλήσει και δεν θα καταλάβετε τίποτα. Αυτή είναι η ουσία του προβλήματος.

Αυτός ο κτηνάνθρωπος έκανε την εξής δήλωση “Έκανα τα πάντα με γνώμονα το παιδί μου. Είπε δηλαδή ότι η γυναίκα μου έφταιγε και άφησε να εννοηθεί ότι πιθανώς είναι άρρωστη".

Ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη δεν έχει ζητήσει. Δεν το θέλει και ο δικηγόρος του, διότι αν ζητούσε θα έβρισκε όλον τον ψυχιατρικό κόσμο εναντίον του. Ο λόγος είναι ότι κανένας σχιζοφρενής δεν μπορεί να κάνει αυτό που έκανε, διότι ο σχιζοφρενής δεν έχει κανονική σκέψη, έχει παραλήρημα, έχει θολό μυαλό, δεν μπορεί να προετοιμάσει και να σκηνοθετήσει. Είναι ένας άνθρωπος μπερδεμένος και δεν μπορεί να κάνει το έγκλημα όπως το έκανε ο συγκεκριμένος δολοφόνος. Ξέρετε ότι φώναζε τους αστυνομικούς συντάκτες και τους έλεγε τι να πούνε; Είχε καθημερινό αλισβερίσι για να προβάλλεται; Καταλαβαίνετε τι χειραγώγηση των ανθρώπων προσπάθησε να κάνει; Δεν σκέφτηκε την πεθαμένη γυναίκα του, ο τυμβωρύχος, πήγε και της άφησε πάνω της το μωρό. Ποιος άνθρωπος το κάνει αυτό το πράγμα; Είναι ένας κτηνάνθρωπος με όλον τον σεβασμό στα κτήνη.

Πάρα πολλοί λένε ότι είναι νάρκισσος. Και εγώ συμφωνώ, αλλά αυτό μας απασχολεί τώρα; Σκοτώνει ο νάρκισσος; Σκοτώνει ο ήρωας του κακού και ο διαμορφωμένος εν δυνάμει δολοφόνος. Το δυστύχημα είναι ότι δεν μας δίνει πάντα τα επαρκή στοιχεία για να τον καταλάβουμε και για αυτό υπάρχουν και θύματα».