Καλλιάνος: «Ο καύσωνας δεν θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή, αλλά τουλάχιστον έως τα μέσα της επόμενης εβδομάδας» (vid)

Καλλιάνος: «Ο καύσωνας δεν θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή, αλλά τουλάχιστον έως τα μέσα της επόμενης εβδομάδας» (vid)
Έρχεται καύσωνας διαρκείας. Πού θα σημειωθούν 40άρια.

Ο καύσωνας στην χώρα μας είναι προ των πυλών και μάλιστα οι θερμοκρασίες σε αρκετές περιοχές αναμένεται να φτάσουν τους 43 βαθμούς.

«Μεγάλη άνοδο θα σημειώσει τις επόμενες ημέρες το θερμόμετρο σε αρκετές περιοχές της χώρας» τόνισε στην εκπομπή «Live News» ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος.

«Μέχρι τα μέσα της επόμενης εβδομάδας ο καύσωνας»

«Ο καύσωνας θα διαρκέσει έως τα μέσα της επόμενης εβδομάδας, και όχι μέχρι την Κυριακή που ήταν οι αρχικές εκτιμήσεις» τόνισε ο Γιάννης Καλλιάνος, υπογραμμίζοντας ότι αυτό το 8ήμερο θα επηρεαστούν ιδιαίτερα τα κεντρικά, δυτικά και βόρεια της χώρας.

Όπως υποστήριξε ο μετεωρολόγος του MEGA, η θερμοκρασία θα φτάσει ακόμα και τους 41 – 42 ℃, ενώ στην Αττική το θερμόμετρο αναμένεται να δείξει μέχρι 39 – 40℃.

Έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ

Με έκτακτο δελτίο της η ΕΜΥ ενημερώνει για τον καύσωνα που θα ξεκινήσει από την Πέμπτη.

Αναλυτικά:

Οι θερμές αέριες μάζες από τις ακτές της βόρειας Αφρικής που κινούνται προς την περιοχή μας θα προκαλέσουν αισθητή άνοδο της θερμοκρασίας τις επόμενες ημέρες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Οι περιοχές που θα επηρεαστούν περισσότερο θα είναι το Ιόνιο και τα ηπειρωτικά και οι υψηλότερες θερμοκρασίες θα σημειωθούν στο εσωτερικό της ηπειρωτικής Ελλάδος.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις από την Πέμπτη (24-06-2021) έως και την Κυριακή (27-06-2021) οι μέγιστες τιμές της θερμοκρασίας θα κυμαίνονται περί τους 38 με 41 βαθμούς Κελσίου, χωρίς όμως να αποκλείεται σε ορισμένες περιοχές λόγω τοπικών συνθηκών και να τους ξεπεράσουν.

Χάρτης καιρού της ΕΜΥ

Επισημαίνεται ότι το τετραήμερο Πέμπτης - Κυριακής θα σημειώσουν σταδιακή άνοδο και οι ελάχιστες θερμοκρασίες πάνω από τους 25 βαθμούς Κελσίου, σχεδόν σε όλα τα ηπειρωτικά.

Χάρτης καιρού της ΕΜΥ

Ειδικότερα για την Αττική, οι μέγιστες θερμοκρασίες την Πέμπτη (24-06-2021) και την Παρασκευή (25-06-2021) θα φτάσουν τους 37 βαθμούς και το Σάββατο (26-06-2021) και την Κυριακή (27-06-2021) τους 38 βαθμούς Κελσίου.

Χάρτης καιρού της ΕΜΥ

Στις παραθαλάσσιες περιοχές η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Σύμφωνα με τα πρώτα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία η ζέστη πρόσκαιρα θα υποχωρήσει την ερχόμενη Δευτέρα (28-06-2021).