Συνταρακτικά εγκλήματα στην Ελλάδα που μεταφέρθηκαν στην μικρή οθόνη (vids)

Συνταρακτικά εγκλήματα στην Ελλάδα που μεταφέρθηκαν στην μικρή οθόνη (vids)
Το έγκλημα στα Γλυκά Νερά θα μπορούσε να αποτελεί σενάριο ταινίας. Το Gazzetta θυμάται τα πιο στυγερά εγκλήματα στη χώρα μας που μεταφέρθηκαν στην μικρή οθόνη.

Συγκλονισμένο είναι το Πανελλήνιο (και όχι μόνο) για το έγκλημα στα Γλυκά Νερά και την τροπή που πήρε η υπόθεση, με την ομολογία του συζύγου της άτυχης Καρολάιν. Μια οικογενειακή τραγωδία που θυμίζει σενάριο ταινίας.

Μερικά από τα πιο στυγερά εγκλήματα που έγιναν στη χώρας μας αποτέλεσαν σενάρια για σειρές όπως «Η ανατομία ενός εγκλήματος», «Η 10η εντολή» και «Ο κόκκινος κύκλος». Υπήρξαν βέβαια και μερικά εγκλήματα που οι σκηνοθέτες δεν μπήκαν καν στην διαδικασία να τα αγγίξουν, είτε λόγω των αντιδράσεων των συγγενικών προσώπων (έγκλημα στη Σαντορίνη), είτε λόγω της σκληρότητά τους (υπόθεση Παναγιώτη Φρατζή).

Το Gazzetta θυμάται ειδεχθή εγκλήματα που μεταφέρθηκαν με κάποιες παραλλαγές σε σειρές της μικρής οθόνης

«Δεσμοί αίματος»

Πρόκειται για την ιστορία του Θεόφιλου Σεχίδη, ο οποίος τον Αύγουστο του 1996 συνελήφθη για τις δολοφονίες και τον τεμαχισμό πέντε μελών της οικογένειάς του. Πίστευε πως είχαν συνωμοτήσει εναντίον του με σκοπό να τον σκοτώσουν. Οι φόνοι διεπράχθησαν στις 19 και 20 Μαΐου του 1996 στην Θάσο. Καταδικάστηκε σε πέντε φορές ισόβια και μεταφέρθηκε στο Ψυχιατρείο Κρατουμένων των Φυλακών Κορυδαλλού. Στις 19 Φεβρουαρίου κατέληξε από ανακοπή καρδιάς.

«Φουλ της ντάμας»

Η ιστορία του Δημήτρη Αθανασόπουλου, τον οποίο σκότωσαν, έκαψαν και τεμάχισαν η σύζυγος και η πεθερά του, το 1931. Είναι γνωστό και ως «Έγκλημα στη Χαροκόπου», με την ιστορία του να γίνεται ρεμπέτικο τραγούδι. Από τα πρώτα αποτρόπαια εγκλήματα που συγκλόνισαν την Ελλάδα. Αρχικά η μητέρα και η κόρη καταδικάστηκαν σε θάνατο αλλά στη συνέχεια η ποινή μετατράπηκε σε δεκαετή φυλάκιση.

ΑΝΑΤΟΜΙΑ ΕΝΟΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ - Φούλ της ντάμας (S02 E09)

«Βαθιά νερά»

Ένα από τα πιο ανατριχιαστικά εγκλήματα που έγιναν στη χώρα μας. Ο 23χρονος ναυτικός Γιώργος Σκιαδόπουλος σκότωσε την 30χρονη Ελληνοαμερικανίδα Τζούλι Μαρί Σκάλι. Την στραγγάλισε και στη συνέχεια έκοψε το κεφάλι της και το πέταξε σε μια λίμνη της Καβάλας, γιατί δεν χωρούσε στη βαλίτσα που έβαλε το υπόλοιπο σώμα της. Για 18 μέρες προσπαθούσε να κρύψει το φοβερό έγκλημα και μάλιστα έβγαινε στα κανάλια και εκλιπαρούσε να τον βοηθήσουν να βρεθεί η σύντροφός του.

«Ο επισκέπτης»

Η στυγερή δολοφονία της οικογένειας Χρυσαφίδη στην Εκάλη τον Ιούνιο του 1991. Βρέθηκαν νεκροί οι γονείς και τα δύο τους παιδιά, άγρια δολοφονημένοι μέσα στην βίλα. Η υπόθεση αυτή παρέμεινε ανεξιχνίαστη παρότι οι υποψίες και τα στοιχεία έπεσαν πάνω στον Ταϊλανδό μπάτλερ, ο οποίος λίγο μετά τις δολοφονίες έφυγε για την πατρίδα του. Οι αρχές υποπτεύονταν ότι είχε συνεργούς, καθώς η Λιζ Χρυσαφίδη πέθανε, αφού αυτός είχε φύγει για την Ταϊλάνδη.

«Αγγελικά πρόσωπα»

Τον Δεκέμβριο του 1993 αποκαλύφθηκε μια από τις πιο σοκαρίστηκες αστυνομικές υποθέσεις που γνώρισε ποτέ η Ελλάδα. Η συμμορία των σατανιστών της Παλλήνης. Η αστυνομία συνέλαβε τρεις νέους, τον Ασημάκη Κατσούλα, τον Μάνο Δημητροκάλη και τη Δήμητρα Μαργέτη, οι οποίοι σύμφωνα με τα στοιχεία, ήταν υπεύθυνοι για δύο δολοφονίες. Της Δώρας Συροπούλου, τον Αύγουστο του 1992 και της Γαρυφαλλιάς Γιούργα τον Απρίλιο του 1993. Η τριμελής ομάδα είχε μυηθεί στον σατανισμό και έκανε τελετές μαγείας οι οποίες κατέληξαν στους φόνους.

«Κληρονομιά»

Η ιστορία του Αντώνη Δαγκλή, γνωστού και ως «δολοφόνου των ιερόδουλων» ή «Αντεροβγάλτη των Αθηνών». Τα θύματά του ήταν μόνο ιερόδουλες και έδρασε από το 1992 εώς το 1995. Καταδικάστηκε σε 25 χρόνια φυλάκισης για τις δολοφονίες τριών γυναικών και προσπάθησε να δολοφονήσει άλλες έξι. Ο Αντώνης Δαγκλής αυτοκτόνησε στις 2 Αυγούστου του 1997, βρέθηκε απαγχωνισμένος στο κελί 33 του Ψυχιατρικού Καταστήματος των Δικαστικών Φυλακών Κορυδαλλού.