Η συγκλονιστική ιστορία ενός εκατομμυριούχου που τον είχαν πετάξει σε κάδο όταν ήταν μωρό (pics)

Η συγκλονιστική ιστορία ενός εκατομμυριούχου που τον είχαν πετάξει σε κάδο όταν ήταν μωρό (pics)
Βρέθηκε πεταμένος σε κάδο απορριμμάτων όταν ήταν μωρό αλλά κατάφερε να γίνει εφευρέτης και εκατομμυριούχος.

Συγκλονίζει η ιστορία του εφευρέτη και εκατομμυριούχου Φρέντι Φίγκερς. Η ζωή δεν τον υποδέχθηκε με τους καλύτερους οιωνούς αφού όταν ήταν μωρό, η μητέρα του τον εγκατέλειψε σε ένα κάδο απορριμμάτων στην Φλόριντα των ΗΠΑ.

Ο Φρέντι στα οκτώ του μόλις χρόνια ήρθε αντιμέτωπος με μια πικρή αλήθεια. Τότε ήταν που ρώτησε τον πατέρα του για τις συνθήκες γέννησής του για να λάβει μια απάντηση που θα του άλλαζε τη ζωή. «Κοίτα, θα είμαι ειλικρινής μαζί σου. Η βιολογική σου μητέρα, σε πέταξε. Η Μπέτι και εγώ σε βρήκαμε, δεν θέλαμε να σε στείλουμε σε ορφανοτροφείο και σε υιοθετήσαμε. Είσαι ο γιος μας», του είπε ο Νάθαν, ο άνθρωπος που έγινε πατέρας του.

Όταν έμαθε πως η βιολογική του μητέρα τον εγκατέλειψε και μάλιστα με αυτό τον τρόπο, σκέφτηκε πως είναι σκουπίδι. «Όταν μου το είπε, σκέφτηκα πως είμαι σκουπίδι» αναφέρει στο BBC. «Αλλά εκείνος άρπαξε τον ώμο μου και μου είπε: Άκου, μην αφήσεις ποτέ αυτό να σε ενοχλήσει, να σου σταθεί εμπόδιο».

Ο Νάθαν και η Μπέτι Φίγκερς ζούσαν στο Κουίνσι στη Βόρεια Φλόριντα και είχαν ήδη παιδιά, όταν βρήκαν τον Φρέντι που ήταν μόλις δύο ημερών. Παρόλα αυτά δεν το σκέφτηκαν και τον υιοθέτησαν. Ωστόσο, ο Φρέντι δεν πέρασε εύκολα παιδικά χρόνια, καθώς τα παιδιά στη γειτονιά τον αποκαλούσαν «μωρό του κάδου» και «σκουπίδι». Η στήριξη των γονιών του όμως, του έδωσε μεγάλη δύναμη.

Στα 12 του οι δάσκαλοι στο σχολείο που πήγαινε κατάλαβαν την ικανότητα που είχε στους υπολογιστές. Την ώρα που οι συνομήλικοί του έπαιζαν με αυτούς, εκείνος τους επισκεύαζε. Στα 15 του έφτιαξε το πρώτο υπολογιστικό πρόγραμμα, με το οποίο μετρούσε την πίεση του νερού στην πόλη. Στα 22 του είχε ήδη την πρώτη του πατέντα: Ένα έξυπνο γλυκόμετρο, που μοιράζεται αυτομάτως τα επίπεδα ζαχάρου ενός ατόμου με τον πιο στενό συγγενή του και προσθέτουν τις μετρήσεις στο ηλεκτρονικό ιατρικό ιστορικό του ασθενή, ώστε να μπορεί να τις δει και ο γιατρός του.

Παράλληλα, ο Φρέντι είχε αρχίσει να εργάζεται σε ένα μεγαλύτερο έργο. Γνώριζε ότι πολλά μέρη της αγροτικής Αμερικής δεν είχαν πρόσβαση στο δίκτυο 2G ή 3G, και στο Κουίνσι οι άνθρωποι εξακολουθούσαν να χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο μέσω τηλεφώνου εκείνη την εποχή. Ήθελε να φέρει ενημερωμένες επικοινωνίες σε αυτές τις αγροτικές περιοχές και το 2008 υπέβαλε την πρώτη από πολλές αιτήσεις για άδεια FCC (Federal Communications Commission) για να ξεκινήσει τη δική του εταιρεία τηλεπικοινωνιών.

«Έπρεπε να υποβάλω αναφορά για να δείξω ότι οι μεγαλύτεροι πάροχοι τηλεπικοινωνιών δεν πρόκειται να εισέλθουν και να επενδύσουν την υποδομή τους σε μια αγροτική περιοχή με πληθυσμούς κάτω των 1.000 κατοίκων», ανέφερε.

Το 2011, σε ηλικία 21 ετών, ο Φρέντι έγινε ο νεότερος πάροχος τηλεπικοινωνιών στις ΗΠΑ. Το 2014 κυκλοφόρησε ένα smartphone, το Figgers F1, μία συσκευή που ανιχνεύει κίνηση και μεταβαίνει σε «ασφαλή λειτουργία» σε πάνω από 10 μίλια / ώρα, εμποδίζοντας τους ανθρώπους να στέλνουν μηνύματα κατά την οδήγηση. Το Figgers F3, το οποίο κυκλοφόρησε το 2019, περιέχει ένα τσιπ που έχει σχεδιαστεί για να επιτρέπει την ασύρματη φόρτιση κάθε φορά που το τηλέφωνο βρίσκεται σε απόσταση πέντε μέτρων από έναν «υπερ-βασικό φορτιστή» -μία συσκευή που αναμένει έγκριση από την FCC.