Με αυστηρά μέτρα και ανοιχτά παράθυρα επαναλειτουργούν οι οίκοι ανοχής

Με αυστηρά μέτρα και ανοιχτά παράθυρα επαναλειτουργούν οι οίκοι ανοχής
Λειτουργούν ξανά από σήμερα (7/6) οι οίκοι ανοχής, με την υποχρέωση τήρησης συγκεκριμένων περιοριστικών μέτρων λόγω κορονοϊού.

Οι οίκοι ανοχής ανοίγουν ξανά τις πόρτες τους από σήμερα (7/6), αλλά με συγκεκριμένα περιοριστικά μέτρα λόγω του κορονοϊού.

Η επαναλειτουργία τους θα γίνεται βάσει του υγειονομικού πρωτοκόλλου του 2020.

Μεταξύ άλλων, απαγορεύεται η περιττή φυσική επαφή (όπως η χειραψία), ενώ τα παράθυρα και οι πόρτες (εκτός του δωματίου συνεύρεσης) πρέπει να είναι ανοιχτά.

Επίσης ο πελάτης πρέπει να είναι αυστηρά ένας και θα έχει περιορισμένο χρόνο, καθώς η παροχή των υπηρεσιών δεν θα πρέπει να ξεπερνά τα 15 λεπτά.

Παράλληλα κατά τη σεξουαλική επαφή απαγορεύεται η επαφή πρόσωπο με πρόσωπο.

Επιπροσθέτως συνίσταται η χρήση υφασμάτινης μη ιατρικής μάσκας για όλες τις υπηρεσίες, η οποία θα μπορούσε να ενταχθεί στο πλαίσιο του παιγνίου.

Τι προβλέπεται αναλυτικά

  • Οι εργαζόμενοι πρέπει να πλένουν τα χέρια τους με νερό και υγρό σαπούνι ή με αλκοολούχο αντισηπτικό διάλυμα πριν και μετά κάθε πελάτη. Εάν χρειάζεται, εφαρμογή γαντιών μιας χρήσης. Αποφυγή περιττής φυσικής επαφής (όπως η χειραψία).
  • Διατήρηση ανοιχτών παραθύρων και θυρών για είσοδο νωπού αέρα εκτός από τις πόρτες δωματίων όπου παρέχονται σεξουαλικές υπηρεσίες.
  • Η παροχή υπηρεσιών να μην ξεπερνά τα 15 λεπτά ανά πελάτη.
  • Δεν επιτρέπεται η παροχή υπηρεσίας με δύο ή περισσότερους πελάτες.
  • Κατά τη σεξουαλική επαφή, θα πρέπει να εφαρμόζονται σεξουαλικές στάσεις που εξασφαλίζουν απόσταση και όχι πρόσωπο με πρόσωπο επαφή. Κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας, πρέπει να υπάρχει απόσταση τουλάχιστον ενός αντιβραχίου μεταξύ των κεφαλών των δύο ατόμων.
  • Χρησιμοποίηση εργαλείων μιας χρήσης, εάν είναι δυνατόν. Απολύμανση εργαλείων εργασίας μεταξύ δύο πελατών. Απαγόρευση χρήσης βρώσιμων σεξουαλικών αντικειμένων.
  • Συνιστάται η χρήση υφασμάτινης μη ιατρικής μάσκας για όλες τις υπηρεσίες. Η πρακτική αυτή θα μπορούσε να ενταχθεί στο πλαίσιο παιγνίου προκειμένου να καταστεί αποδεκτή κατά τη διάρκεια των ερωτικών πράξεων.
  • Τήρηση πελατολογίου όπου θα αναγράφεται το μικρό όνομα και τηλέφωνο επικοινωνίας για λόγους εχεμύθειας. Oλοι οι πελάτες ενημερώνονται ότι τα δεδομένα επικοινωνίας τους διατηρούνται για τέσσερις εβδομάδες σε κλειστό φάκελο για τον εντοπισμό και ιχνηλάτηση σε περίπτωση κρούσματος.
  • Αποφυγή πληρωμής με μετρητά και χρήση πλαστικών καρτών με ανέπαφη συναλλαγή.