Τα 10 σημαντικότερα «Σαν Σήμερα»: Η μέρα που «έφυγε» η Μαλβίνα Κάραλη

Τα 10 σημαντικότερα «Σαν Σήμερα»: Η μέρα που «έφυγε» η Μαλβίνα Κάραλη
Στις 7 Ιουνίου του 2002 η σπουδαία δημοσιογράφος και συγγραφέας Μαλβίνα Κάραλη «έφυγε» από τη ζωή «χτυπημένη» από τον καρκίνο.

Σαν σήμερα το 2002, πέθανε η Μαλβίνα Κάραλη «χτυπημένη» από την επάρατη νόσο. Η Μαλβίνα Κάραλη, γεννημένη ως Μαρία Σακκά, ήταν Ελληνίδα συγγραφέας, σεναριογράφος, δημοσιογράφος και παρουσιάστρια.

Εργάστηκε επί χρόνια ως δημοσιογράφος σε εφημερίδες όπως η Απογευματινή και η Ελευθεροτυπία και ως αρθρογράφος στα περιοδικά Φαντάζιο, Επίκαιρα, Γυναίκα, Κλικ και 01.

Οι πιο δημοφιλείς εκπομπές της στην τηλεόραση ήταν το Mea Culpa (Seven X), Malvina Live (ΣΚΑΪ), Μalvina Hostess (Mega Channel), Malvina Rixten (Star Channel). Ο χαρακτήρας αυτών των τηλεοπτικών σόου, που συνήθως προβάλλονταν πριν ή μετά το κεντρικό δελτίο ειδήσεων, ήταν επιθεωρησιακός.

Σε σημαντικά γεγονότα της 7ης Ιουνίου είχαμε:

1821: Ο Ιερός Λόχος υπό τον Αλέξανδρο Υψηλάντη ηττάται στο Δραγατσάνι από υπέρτερες τουρκικές δυνάμεις. Έπειτα από λίγες μέρες, ο Υψηλάντης θα περάσει τα αυστριακά σύνορα, θα συλληφθεί από τους Αυστριακούς και θα φυλακιστεί.

1822: Ο Κωνσταντίνος Κανάρης πυρπολεί την τουρκική ναυαρχίδα του Καρά Αλή στη Χίο. Στο κατάστρωμά της βρίσκονται όλοι οι αξιωματικοί του τουρκικού στόλου, γιορτάζοντας το Ραμαζάνι. Σκοτώνεται ο τούρκος ναύαρχος και περισσότεροι από 1000 παριστάμενοι.

1848: Γεννήθηκε ο Γάλλος ζωγράφος Πωλ Γκωγκέν, εκπρόσωπος του ρεύματος του μεταϊμπρεσιονισμού και έντονα πειραματικός καλλιτέχνης που επηρέασε τα ρεύματα της μοντέρνας τέχνης. Θεωρείται σήμερα ένας από τους μείζονες ζωγράφους όλων των εποχών.

1907: Απαγχονίζεται από τους κομιτατζήδες ο θρυλικός μακεδονομάχος Καπετάν Άγρας.

1942: Τερματίζεται με νίκη των Αμερικανών η αεροναυμαχία του Μίντγουεϊ, μία από τις σημαντικότερες για την έκβαση του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου μεταξύ ΗΠΑ και Ιαπωνίας.

1954: Το Ευγενίδειο Πλανητάριο είναι μέρος του Ιδρύματος Ευγενίδου το οποίο δημιουργήθηκε με την διαθήκη του αείμνηστου εθνικού ευεργέτη Ευγένιου Ευγενίδη.

1958: Γεννήθηκε ο Πρινς Ρότζερς Νέλσον ευρύτερα γνωστός ως Prince. Ήταν Αμερικανός μουσικός, τραγουδιστής, τραγουδοποιός και ηθοποιός σημαντική μορφή της ποπ μουσικής από την αρχή της δεκαετίας του 1980. Ήταν γνωστός ως ανανεωτής για το εκλεκτικό έργο του, τη σκηνική παρουσία του και την ευρεία φωνητική του γκάμα.

1981: Η Ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία καταστρέφει τον πυρηνικό σταθμό του Ιράκ «Οσιράκ», στα περίχωρα της Βαγδάτης. (Επιχείρηση Όπερα).

2002: «Έφυγε» από τη ζωή η Μαλβίνα Κάραλη, Ελληνίδα συγγραφέας, σεναριογράφος, δημοσιογράφος και παρουσιάστρια στην τηλεόραση.

2015: Πέθανε ο Κρίστοφερ Λι, Άγγλος ηθοποιός, ο καλύτερος «Δράκουλας» στην ιστορία της 7ης τέχνης.