Άστατος ο καιρός με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες τη Δευτέρα (χάρτης & vid)

Άστατος ο καιρός με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες τη Δευτέρα (χάρτης & vid)
Βροχές στα ηπειρωτικά και τοπικές καταιγίδες τις θερμές ώρες της ημέρας αναμένονται σε τη διάρκεια της εβδομάδας, αρχής γενομένης από αύριο Δευτέρα (7/6).

Άστατος καιρός, με κατά τόπους βροχές και σποραδικές καταιγίδες, αναμένεται τη Δευτέρα (7/6), ενώ η θερμοκρασία θα παραμείνει σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα.

Αναμένονται μπόρες, βροχές και τοπικές καταιγίδες στα πιο ορεινά τμήματα της βόρειας Πελοποννήσου, στα ορεινά και ημιορεινά της Στερεάς Ελλάδας, και από το ύψος της κεντροβόρειας Θεσσαλίας και της κεντροβόρειας Ηπείρου και βορειότερα, στη Μακεδονία και τη Θράκη. Τα φαινόμενα αναμένεται να πλήξουν ακόμα και πεδινές και παραθαλάσσιες περιοχές.

Στα νότια της Πελοποννήσου, στο Ιόνιο και σε όλο το Αιγαίο ο καιρός θα είναι σαφώς καλύτερος, με μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια.

Χάρτης της ΕΜΥ για τον καιρό

Η πρόγνωση της ΕΜΥ

Στα βόρεια ηπειρωτικά προβλέπονται τοπικοί όμβροι και από το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες, με εξασθένηση από τις βραδινές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με τοπικούς όμβρους στα ηπειρωτικά ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Οι άνεμοι στα κεντρικά και τα νότια θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα κεντρικά και τα νότια και μικρή πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές στα βόρεια.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και από το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα τις βραδινές ώρες στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία θα εξασθενήσουν και πρόσκαιρα κατά τόπους θα σταματήσουν.

Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 13 έως 29 και στη Θράκη έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Στη δυτική Πελοπόννησο γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πιθανότητα τοπικών όμβρων στα ορεινά της Ηπείρου τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Ανεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 και βαθμιαία έως 5 μποφόρ, με εξασθένηση το βράδυ.

Θερμοκρασία: Από 15 έως 31 και στα βόρεια έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Στα βόρεια προβλέπονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και κυρίως στα ορεινά της θεσσαλίας σποραδικές καταιγίδες.

Στα νότια ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και στα ορεινά θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι.

Ανεμοι: Στη Θεσσαλία μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Στα υπόλοιπα από δυτικές διευθύνσεις 4 στα νότια έως 5 και από το μεσημέρι τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 15 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος.

Ανεμοι: Δυτικοί 3 με 5 και από το μεσημέρι στα νότια έως 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 18 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Στα Δωδεκάνησα γενικά αίθριος.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες στα βορειότερα τμήματα, όπου είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι.

Ανεμοι: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Στα Δωδεκάνησα δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και από το μεσημέρι τοπικά έως 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 18 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος, με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Ανεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 και από το μεσημέρι τοπικά έως 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 16 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και από το μεσημέρι μεμονωμένες καταιγίδες. Τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και πρόσκαιρα θα σταματήσουν.

Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 και το απόγευμα πρόσκαιρα νότιοι έως 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 15 έως 28 βαθμούς Κελσίου.