Απίστευτες εικόνες καταστροφής στην Ταιβάν: Εμπορικό πλοίο έπεσε σε γερανό που κατέρρευσε (vid)

Απίστευτες εικόνες καταστροφής στην Ταιβάν: Εμπορικό πλοίο έπεσε σε γερανό που κατέρρευσε (vid)
Το εμπορικό πλοίο της Orient Overseas βρήκε στον γερανό τον οποίο γκρέμισε με αποτέλεσμα να ακολουθήσουν καταστροφικές εικόνες.

Ένα τρομακτικό ατύχημα, χωρίς ευτυχώς να υπάρξουν θύματα, έγινε χθες στο λιμάνι Kaohsiung που βρίσκεται νότια της Ταϊβάν.

Το 90.000 τόνων εμπορικό πλοίο «OOCL Durban» της Orient Overseas Container Line πλησίαζε στον χώρο που έδενε, αλλά για κάποιο ανεξήγητο λόγο δεν είχε υπολογίσει σωστά τις αποστάσεις.

Στα videos που έχουν κυκλοφορήσει από την στιγμή του ατυχήματος φαίνεται να ξύνει πλευρικά ένα άλλο, μικρότερο πλοίο, που ήταν αραγμένο εκεί, όμως η... καταστροφή ήρθε λίγο αργότερα.

Η γέφυρα του «OOCL Durban» βρήκε σε έναν από τους γερανούς που οριζόντια και δεν είχε σηκωθεί, με αποτέλεσμα να προκαλέσει την κατάρρευσή του.

Όπως εύκολα καταλαβαίνει κανείς βλέποντας τις εικόνες που έχουν κυκλοφορήσει, οι εργάτες τρέχουν πανικόβλητοι για να σωθούν και το γεγονός οτι υπήρξε μόνο ένας τραυματισμός, μόνο ως θαύμα μπορεί να χαρακτηριστεί.

Πόσω μάλλον από τη στιγμή που κατά την πτώση του, ο γερανός χτύπησε σε στοίβα από κοντένειρ που άρχισαν να πέφτουν στον δρόμο.

Οι υπεύθυνοι του λιμανιού, είπαν στα τοπικά ΜΜΕ πως βλέποντας το εμπορικό πλοίο να πλησιάζει επικίνδυνα, προσπάθησαν να επικοινωνήσουν με τον καπετάνιο του, χωρίς όμως επιτυχία.