Το νέο όπλο της Ελλάδας και της Ευρώπης για την αποτροπή εισροών μεταναστών (pics & vid)

Το νέο όπλο της Ελλάδας και της Ευρώπης για την αποτροπή εισροών μεταναστών (pics & vid)
Το θωρακισμένο φορτηγό που εκπέμπει εκκωφαντικό θόρυβο και αποτρέπει τις παράνομες εισροές μεταναστών και προσφύγων στον Έβρο.

Ένα νέο όπλο έχει στα χέρια της η Ελλάδα και η Ευρώπη, ώστε να αποτραπούν οι παράνομες εισροές των μεταναστών και των προσφύγων στα χερσαία σύνορα. Όπως παρουσίασε η γερμανική DW, η Ελλάδα ήδη έχει στον δρόμο το «ηχητικό κανόνι».

Πρόκειται για ένα θωρακισμένο φορτηγάκι της συνοριοφυλακής το οποίο εκπέμπει εκκωφαντικό ήχο και μάλιστα σε σημείο να προκαλεί μόνιμη βλάβη στην ακοή.

1

Η ακουστική συσκευή μεγάλης εμβέλειας έχει το μέγεθος μιας μικρής τηλεόρασης, ωστόσο όσο το πλησιάζει κανείς η ένταση αυξάνεται σαν τον κινητήρα ενός jet.

Το Long Range Acoustic Device ή αλλιώς LRAD έφτασε από τις ΗΠΑ στην Ελλάδα και αποτελεί το “όπλο” όχι μόνο της χώρας μας αλλά και της Ευρώπης απέναντι στην εισροή των προσφύγων, καθώς ο Έβρος έχει χαρακτηριστεί σύνορο της Ευρώπης, από τους ευρωπαίους ηγέτες.

2

Η DW κάλυψε την δοκιμή του νέο όπλου των συνοριοφυλάκων, το οποίο συνοδεύεται από κάμερες, drone και άλλο τεχνολογικό εξοπλισμό.