Καταγράφηκε το πρώτο κρούσμα της γρίπης των πτηνών H10N3 σε άνθρωπο

Καταγράφηκε το πρώτο κρούσμα της γρίπης των πτηνών H10N3 σε άνθρωπο
Ο ασθενής μηδέν είναι ένας 41χρονος στην Κίνα, με τις υγειονομικές αρχές να είναι καθησυχαστικές.

Το πρώτο κρούσμα της γρίπης των πτηνών H10N3 σε άνθρωπο, ανακοίνωσε η Κίνα, προκαλώντας ανησυχία μην τυχόν πάρει τις διαστάσεις του νέο κορονοϊού.

Όπως ανακοίνωση η Εθνική Επιτροπή Υγείας της χώρας, ο ασθενής μηδέν είναι ένας 41χρονος από το Zhenjiang, μία πόλη που ανήκει στην περιφέρεια Jiangsu.

Ο συγκεκριμένος άνδρας εισήχθη στο νοσοκομείο στις 28 Απριλίου, έχοντας πυρετό και άλλα συμπτώματα, χωρίς ωστόσο να αποκαλυφθούν περισσότερες λεπτομέρειες.

Ούτε καν για το πως κόλλησε....

Το μόνο που επεσήμαναν είναι πως η κατάστασή του έχει σταθεροποιηθεί και αναμένεται να πάρει σύντομα εξιτήριο.

Το γεγονός όμως οτι παρέμεινε εκεί για περισσότερους από δύο μήνες, μεγαλώνει ακόμα περισσότερο τον προβληματισμό, παρά την προσπάθεια των υπεύθυνων να φανούν καθησυχαστικοί λέγοντας πως «ο ιός H10N3 μεταξύ των πτηνών είναι ελάχιστα παθογόνος» και συμπληρώνοντας πως το ενδεχόμενο μεγάλης εξάπλωσής του στον ανθρώπινο πληθυσμό είναι πολύ μικρή.

Τα χαρακτηριστικά του ιού

Ο H10N3 είναι ένας υπότυπος του ιού της γρίπης των πτηνών που είναι θανατηφόρος για αυτά και μπορεί να εξαπλωθεί μέσω της αναπνοής τους, όπως η κανονική γρίπη.

Υπάρχουν πολλά στελέχη της γρίπης των πτηνών, διαφόρων βαθμών μεταδοτικότητας που οδηγούν σε σποραδικές εστίες και συνήθως επηρεάζουν τους εργαζόμενους σχετικές εγκαταστάσεις.