TOP-5: Κορυφαίες ανταλλαγές ποδοσφαιριστών

TOP-5: Κορυφαίες ανταλλαγές ποδοσφαιριστών

bet365

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Γιουβέντους θέλουν να ανταλλάξουν τους Λουκάκου-Ντιμπάλα και ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμάται πέντε αντίστοιχα πάρε-δώσε στα ευρωπαϊκά γήπεδα.

Ρομπέρτο Κάρλος – Ιβάν Ζαμοράνο
Τη σεζόν 1995-96, ο Χιλιανός επιθετικός ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής της Ρεάλ Μαδρίτης, στην πορεία προς την κατάκτηση του ισπανικού πρωταθλήματος. Ωστόσο, η άνοδος του Ραούλ τον οδήγησε στην αγκαλιά της Ίντερ, η οποία για να τον αποκτήσει έδωσε στη «βασίλισσα» τον Ρομπέρτο Κάρλος. Ο Βραζιλιάνος εξελίχθηκε στο κορυφαίο αριστερό μπακ στην ιστορία του συλλόγου, αντίθετα με τον Ζαμοράνο, που έμεινε στο μυαλό των «νερατζούρι» περισσότερο για το περιστατικό με τον αριθμό στη φανέλα και την επιλογή του 1+8.

Φραντσέσκο Κοκό – Κλάρενς Ζέεντορφ
Ίσως η μεγαλύτερη «κλοπή» στην ιστορία των ανταλλαγών. Το 2002, η Ίντερ ήθελε να ενισχυθεί στη θέση του αριστερού μπακ και στο πρόσωπο του Κοκό έβλεπε το «νέο Μαλντίνι». Έτσι, έδωσε στη Μίλαν τον Κλάρενς Ζέεντορφ, προκειμένου να κάνει δικό της τον αριστεροπόδαρο αμυντικό. Μία κίνηση, που αποδείχθηκε λανθασμένη, αφού ο Κοκό είχε στη συνέχεια ελάχιστες συμμετοχές με τους «νερατζούρι», αντίθετα με τον Ζέεντορφ, που εξελίχθηκε σε έναν από τους στυλοβάτες στη μεσαία γραμμή της Μίλαν και την οδήγησε σε δύο κατακτήσεις Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ φόρεσε τη φανέλα της για δέκα χρόνια.

Άσλεϊ Κόουλ – Γουίλιαμ Γκαλάς
Η απόφαση του Άγγλου αριστερού μπακ να αφήσει την Άρσεναλ για λογαριασμό της Τσέλσι, το καλοκαίρι του 2006, το μετέτρεψε σε «κόκκινο πανί» για τους φίλους των «κανονιέρηδων». Ωστόσο, για να υλοποιηθεί η συγκεκριμένη μεταγραφή, χρειάστηκε η... συνδρομή του Γουίλιαμ Γκαλάς. Οι δύο σύλλογοι δε συμφωνούσαν στο οικονομικό, όμως οι αντιστάσεις της Άρσεναλ κάμφθηκαν, όταν η Τσέλσι της προσέφερε το Γάλλο αμυντικό και 5 εκατομμύρια λίρες. Το deal ολοκληρώθηκε και οι δύο ποδοσφαιριστές άλλαξαν γειτονιά στο Λονδίνο.

Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς – Σάμουελ Ετό
Το καλοκαίρι του 2009, λίγο μετά την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ, η Μπαρτσελόνα έβαλε στο στόχαστρο τον Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς. Προκειμένου να κάμψει τις αντιστάσεις της Ίντερ, η ισπανική ομάδα προσέφερε περίπου 40 εκατομμύρια ευρώ, αλλά και τον Σάμουελ Ετό. Μία κίνηση, που αποδείχθηκε λανθασμένη για τους «μπλαουγκράνα», αφού ο Σουηδός επιθετικός δεν προσαρμόστηκε ποτέ στον τρόπο παιχνιδιού του Γκουαρδιόλα, με τον οποίο είχε κάκιστες σχέσεις. Αντίθετα, ο «ριγμένος» Ετό κατέκτησε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το Τσάμπιονς Λιγκ, αφού μετά την Μπαρτσελόνα το σήκωσε και με την Ίντερ.

Νταβίντ Λουίς – Νεμάνια Μάτιτς
Το 2009 η Τσέλσι απέκτησε από την Μπενφίκα το Σέρβο μέσο, όμως τον Ιανουάριο του 2011 τον έδωσε ξανά πίσω στους «αετούς της Λισαβόνας». Ο λόγος δεν ήταν άλλος από την επιθυμία της να αποκτήσει από την πορτογαλική ομάδα τον Νταβίντ Λουίς. Έτσι, εκτός από τα 25 εκατομμύρια ευρώ, οι «μπλε» προσέφεραν ως αντάλλαγμα και το Νεμάνια Μάτιτς. Ωστόσο, λίγα χρόνια αργότερα, ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς έβαλε ξανά βαθιά το χέρι στην τσέπη, προκειμένου να ντύσει εκ νέου στα «μπλε» τον Μάτιτς.

 

Τελευταία Νέα