Χαλί εκατομμυρίων στα πόδια τους

Χαλί εκατομμυρίων στα πόδια τους

bet365

Ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος καταγράφει μια λίστα πέντε σούπερ σταρ, που για τις μεταγραφές τους έχουν ξοδευτεί τα περισσότερα χρήματα στην ιστορία του παγκοσμίου ποδοσφαίρου.

Νεϊμάρ
Βρίσκεται ήδη στην κορυφή της λίστας και δεν αποκλείεται η διαφορά τους από τους «διώκτες» του να αυξηθεί ακόμη περισσότερο, εφόσον πάρει φέτος μία ακόμη μεταγραφή. Το 2013 η Μπαρτσελόνα έδωσε στην Σάντος το ποσό των 88,2 εκατομμυρίων ευρώ, για να ακολουθήσει πέρσι η μεταγραφή-ρεκόρ στην ιστορία του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, με την Παρί Σεν Ζερμέν να καταβάλει το ποσό των 220 εκατομμυρίων ευρώ για να τον κάνει δικό της.
Σύνολο: 310,2 εκατομμύρια ευρώ

Κριστιάνο Ρονάλντο
Η πρόσφατη μετακίνησή του από την Ρεάλ Μαδρίτης στην Γιουβέντους ήταν αυτή που τον έφερε στη δεύτερη θέση της λίστας. Η πρώτη του μεταγραφή ήταν το 2003 από την Σπόρτινγκ Λισαβόνας στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, έναντι 19 εκατομμυρίων ευρώ. Ακολούθησε εκείνη στην Ρεάλ Μαδρίτης το 2009, έναντι 94 εκατομμυρίων ευρώ, για να έρθει αυτή τώρα στη «Μεγάλη Κυρία» με το ποσό των 117 εκατομμυρίων ευρώ.
Σύνολο: 230 εκατομμύρια ευρώ

Άνχελ Ντι Μαρία
Μέχρι πριν ένα χρόνο βρισκόταν στην κορυφή της λίστας, αφού όλες οι ομάδες στην καριέρα του έβαλαν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να τον αποκτήσουν. Εκτός από την Μπενφίκα, που ξόδεψε 8 εκατομμύρια ευρώ, το 2007, για να τον πάρει από την Ροζάριο. Το 2010, η Ρεάλ Μαδρίτης τον απέκτησε έναντι 33 εκατομμυρίων ευρώ, για να ακολουθήσουν τα 75 εκατομμύρια ευρώ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το 2014. Μπορεί στα Ολντ Τραφορντ να μην «έπιασε», όμως η αξία του Αργεντινού δε μειώθηκε και το 2015 η Παρί Σεν Ζερμέν τον έκανε δικό της, με το ποσό των 63 εκατομμυρίων ευρώ.
Σύνολο: 179 εκατομμύρια ευρώ

Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς
Μπορεί στους δύο τελευταίους σταθμούς της καριέρας του (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Λος Άντζελες Γκάλαξι) να πήγε ως ελεύθερος, όμως οι προηγούμενες ομάδες του – ήταν και πολλές - έβαλαν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να τον αποκτήσουν, αρχής γενομένης από τον Άγιαξ, το 2002, που τον πήρε από την Μάλμε έναντι 7,8 εκατομμυρίων ευρώ. Το 2004 η Γιουβέντους έδωσε 16 εκατομμύρια ευρώ, το 2006 η Ίντερ 24,8 εκατομμύρια ευρώ, το 2009 η Μπαρτσελόνα 69,5 εκατομμύρια ευρώ, το 2010 η Μίλαν 6 εκατομμύρια για το δανεισμό του και το 2011 για να τον αποκτήσει 24 εκατομμύρια, ενώ το 2012 η Παρί Σεν Ζερμένα δαπάνησε 21 εκατομμύρια ευρώ για τον Ζλάταν.
Σύνολο: 169,1 εκατομμύρια ευρώ

Φελίπε Κουτίνιο
Η έκπληξη της πρώτης πεντάδας, αφού μέχρι πριν λίγους μήνες είχαν δαπανηθεί ελάχιστα χρήματα για χάρη του. Συγκεκριμένα, η Ίντερ τον είχε αποκτήσει το 2008 από την Βάσκο Ντα Γκάμα, έναντι 3,8 εκατομμυρίων ευρώ. Δεν εκτίμησε ποτέ τις δυνατότητές του, παραχωρώντας τον στην Λίβερπουλ το 2013, με 13 εκατομμύρια ευρώ. Στο Άνφιλντ αύξησε κατακόρυφα τις μετοχές του και τον περασμένο Ιανουάριο η Μπαρτσελόνα «έσκασε» 125 εκατομμύρια ευρώ για να τον κάνει κάτοικο Βαρκελώνης.
Σύνολο: 141,8 εκατομμύρια ευρώ

Υ.Γ. Στη λίστα δε βρίσκεται ο Κίλιαν Εμπαπέ, παρά το deal της Παρί Σεν Ζερμέν με την Μονακό στα 180 εκατομμύρια ευρώ, αφού την περσινή σεζόν ο Γάλλος αγωνίστηκε ως δανεικός στους Παριζιάνους.

Υ.Γ. 2 Τα ποσά των μεταγραφών είναι σύμφωνα με την ιστοσελίδα transfermarkt.de, που ασχολείται με την αξία των παικτών στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο.

 

Τελευταία Νέα