La Liga: Όταν ο τίτλος κρίνεται στο νήμα

La Liga: Όταν ο τίτλος κρίνεται στο νήμα

bet365

Με αφορμή το φετινό «θρίλερ» ανάμεσα σε Ατλέτικο, Ρεάλ και Μπαρτσελόνα, ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμάται τις πέντε τελευταίες φορές, που τρεις ομάδες διεκδίκησαν το πρωτάθλημα Ισπανίας μέχρι την ύστατη ώρα.

2015-16: Το απόλυτο «θρίλερ» παίχτηκε εκείνη τη σεζόν στη La Liga. Μόλις δύο αγωνιστικές πριν το τέλος, Μπαρτσελόνα και Ατλέτικο Μαδρίτης ήταν μαζί στην κορυφή της βαθμολογίας (85 βαθμοί) και ένα πόντο πίσω τους ήταν η Ρεάλ Μαδρίτης (84). Ωστόσο, μια ήττα των «ροχιμπλάνκος» στην έδρα της Λεβάντε (2-1) την προτελευταία αγωνιστική, τους έθεσε νοκ-άουτ από τη διεκδίκηση του τίτλου. Την ίδια ώρα, μάταια η Ρεάλ περίμενε στραβοπάτημα και από την Μπαρτσελόνα. Οι «μπλαουγκράνα» έκαναν το 2/2 (συνολικά πήραν πέντε σερί νίκες στο φινάλε) και κατέκτησαν το πρωτάθλημα, μόλις ένα βαθμό πάνω από τη «βασίλισσα».

2013-14: Μπορεί όλοι να θυμούνται τον «τελικό» της τελευταίας αγωνιστικής στο Καμπ Νου, όπου στο πρώτο ημίχρονο ο τίτλος ήταν στα χέρια της Μπαρτσελόνα και στην επανάληψη κατέληξε στην Ατλέτικο Μαδρίτης, όμως εκείνη τη σεζόν και η Ρεάλ είχε διεκδικήσει τον τίτλο μέχρι το τέλος. Όχι μόνο τερμάτισε στους ίδιους βαθμούς με την Μπάρτσα και τρεις πίσω από την ομάδα του Σιμεόνε, αλλά σε μεγάλο μέρος της κούρσας είχε την πρωτοπορία. Μέχρι και πέντε αγωνιστικές πριν το τέλος, η Ρεάλ ήταν στη δεύτερη θέση, όμως από εκεί κι έπειτα έχασε συνολικά επτά βαθμούς (μία ήττα, δύο ισοπαλίες) και ο τίτλος έγινε υπόθεση των δύο.

2006-07: «Χέρι-χέρι» τερμάτισαν στην κορυφή του ισπανικού πρωταθλήματος Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα, όμως ο τίτλος κατέληξε στο Μπερναμπέου. Η «βασίλισσα» υπερτερούσε στην ισοβαθμία καθώς είχε απολογισμό μία νίκη και μία ισοπαλία (2-0, 3-3) απέναντι στη μισητή αντίπαλό της εκείνη τη σεζόν. Γερά στο «κόλπο» του τίτλου ήταν και η εκπληκτική Σεβίλλη, η οποία δύο αγωνιστικές πριν το τέλος ήταν μόλις δύο πόντους πίσω από Ρεάλ και Μπάρτσα και διεκδικούσε επί ίσοις όροις το πρωτάθλημα. Ωστόσο, στις δύο τελευταίες στροφές είχε μία ισοπαλία και μια ήττα, με αποτέλεσμα να απομακρυνθεί από την κορυφή στο φινάλε της κούρσας.

1992-93: Την κατάσταση στα χέρια της είχε η Ρεάλ Μαδρίτης στο φινάλε εκείνης της σεζόν, χωρίς να εξαρτάται από κανέναν άλλον. Ήταν ένα βαθμό πάνω από την Μπαρτσελόνα (57 έναντι 56) και στην τελευταία αγωνιστική αγωνιζόταν στις Κανάριες Νήσους, απέναντι στην Τενερίφη. Ωστόσο, η «βασίλισσα» ηττήθηκε με 2-0 και έχασε τον τίτλο μέσα από τα χέρια της, αφού την ίδια ώρα οι «μπλαουγκράνα» έκαναν το καθήκον τους απέναντι στη Ρεάλ Σοσιεδάδ (νίκη με 1-0). Εκείνη τη χρονιά, «σφήνα» ανάμεσα στους δύο «μεγάλους» ήταν η Λα Κορούνια. Σε μεγάλο διάστημα της κούρσας, η ομάδα της Γαλικίας ήταν στην κορυφή της βαθμολογίας, όμως δύο σερί ήττες προς το τέλος, από Βαλένθια και Λογρονιές, της στέρησαν την πρωτιά, τερματίζοντας τέσσερις βαθμούς πίσω από την πρωταθλήτρια Μπαρτσελόνα.

1991-92: Όσο απίστευτο κι αν μοιάζει, η Τενερίφη είχε «πληγώσει» τη Ρεάλ Μαδρίτης και την προηγούμενη χρονιά, ξανά στο ματς της τελευταίας αγωνιστικής. Η «βασίλισσα» ήταν ένα πόντο πάνω από την Μπαρτσελόνα (54 έναντι 53), όμως ηττήθηκε στις Κανάριες Νήσους με 3-2 και έχασε το πρωτάθλημα. Και ενώ μάλιστα είχε προηγηθεί στο σκορ με 0-2. Την ίδια ώρα, οι «μπλαουγκράνα» νικούσαν με 2-0 την Αθλέτικ Μπιλμπάο και πανηγύριζαν εκείνοι τον τίτλο. Μεγάλη αντίπαλος των δύο διεκδικητών ήταν εκείνη τη σεζόν η Ατλέτικο Μαδρίτης. Μέχρι και τέσσερις αγωνιστικές πριν το φινάλε, οι «ροχιμπλάνκος» ήταν στη δεύτερη θέση, ένα πόντο μακριά από την κορυφή. Όμως μια ήττα στο Μπερναμπέου από τη Ρεάλ τους έθεσε νοκ άουτ.

 

Τελευταία Νέα