Ποιες ομάδες έχουν ξοδέψει τα περισσότερα από το 2010

Gazzetta team
Ποιες ομάδες έχουν ξοδέψει τα περισσότερα από το 2010

bet365

Η CIES Football Observatory report αποκάλυψε ποιες ομάδες από τα 5 κορυφαία πρωταθλύηματα έχουν δαπανήσει τα περισσότερα για μεταγραφές από το 2010.

Λεφτά για μεταγραφές. Ολοι έχουν πώρωση με αυτό. Ο Αρσέν Βενγκέρ προσπαθεί να αποφύγει τις ερωτήσεις και την πίεση των δημοσιογράφων από τον Ιούλιο μέχρι τον Σεπτέμβριο και ο Γίργκεν Κλοπ ήθελε η μεταγραφική να κλείσει όσο το δυνατόν πιο σύντομα. Η Λέστερ έσπασε πέρυσι το κατεστημένο και άφησε από κάτω όλα τα υπόλοιπα κλαμπ που έδιναν εκατοντάδες εκατ. ευρώ, σε ένα θαύμα μεγαλύτερο από εκείνο της Ατλέτικο Μαδρίτης το 2013-14. Η τη λίστα με τις ομάδες δεν θα σου προκαλέσει έκπληξη. Η Σίτι είναι 130 εκατ. λίρες πάνω από την Τσέλσι τα τελευταία 6 χρόνια, με τους Citizens να σπάνε σταθερά την μπάνκα για τους Κέβιν Ντε Μπρόινε (55), Ραχίμ Στέρλινγκ (44), Νίκολας Οταμέντι (32) και Λιρόι Σανέ (37). Αξίζει να σημειώσουμε ότι η Σίτι έχει χαλάσει περισσότερα από Αρσεναλ και Τότεναμ μαζί και έχει τα τριπλά έξοδα για μεταγραφές από την Μπορούσια Ντόρτμουντ. Η Λίβερπουλ δεν κοντράρει τις υπόλοιπες μεγάλες ομάδες στην Premier League τα τελευταία χρόνια, όμως τις κοντράρει στα χρήματα που έχει δώσει για να πάρει παίκτες.

Πόσα έχουν ξοδέψει για μεταγραφές τα κλαμπ στα 5 μεγάλα πρωταθλήματα (σε εκατ. λίρες)

Ρίχνοντας μία ματιά σε αυτά που έδωσαν οι ομάδες μέσα στο 2016, βλέπεις ξεκάθαρα τι γίνεται στην Premier League, η οποία δαπάνησε 10.4 δισ. λίρες. Οι Αγγλοι έχουν δικές τους 11 θέσεις στο top-20, με κλαμπ όπως Μπόρνμουθ, Γουότφορντ, Λέστερ, Εβερτον, από τις οποίες οι 3 μέχρι πριν μερικά χρόνια έπαιζαν στην Championship. Αυτή τη χρονιά άφησαν πίσω τους την Παρί Σεν Ζερμέν, που χάλασε 4 εκατ. λίρες περισσότερα από την Μπόρνμουθ.

Πόσα έχουν ξοδέψει μέσα στο 2016

Τι συμβαίνει όμως με τα έσοδα από πωλήσεις. Σε αυτή τη λίστα, είναι η Λίβερπουλ που βρίσκεται στο Νο1. Οι Reds έχουν δώσει στο πρόσφατο παρελθόν παίκτες όπως οι Φερνάντο Τόρες (50), Λουίς Σουάρες (65) και Ραχίμ Στέρλινγκ (44) και έχουν ξεφορτωθεί άλλους που δεν δικαίωσαν τις προσδοκίες όπως Αντι Κάρολ (15) και Κριστιάν Μπεντέκε (27). Βαλένθια, Γιουβέντους, Μπενφίκα, Πόρτο ακολουθούν στη λίστα...

Τα κλαμπ που έχουν τα μεγαλύτερα έσοδα από μεταγραφές από το 2010

 

Τελευταία Νέα