Έβερτον - Λίβερπουλ 2-0: Μπαίνει... φρένο στα όνειρα τίτλου

Εβερτον

bet365

Η Έβερτον... σόκαρε τη Λίβερπουλ, επικράτησε 2-0 και άφησε τους Reds στο -3 από την κορυφή της Premier League, ενώ έχει και δυο ματς περισσότερα από τη Σίτι.

Τα όνειρα τίτλου της Λίβερπουλ γνώρισαν ένα σημαντικό χτύπημα στον ντέρμπι του Μέρσεϊσαϊντ. Οι Reds του Γιούργκεν Κλοπ έμειναν μακριά από τον καλό τους εαυτό, ηττήθηκαν με 2-0 από τη... μισητή αντίπαλο Έβερτον και ξέμειναν στο -3 από την κορυφή και την πρωτοπόρο Άρσεναλ.

Αν και η Λίβερπουλ άγγιξε το γκολ μόλις στο 10΄σε πλασέ του Σαλάχ που σταμάτησε πάνω στη γραμμή ο Γκόντφρεϊ, η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Στο 17΄ο Κάλβερτ Λιούιν έριξε προειδοποιητική βολή σε προσπάθεια που εξουδετέρωσε ο Άλισον και τελικά οι γηπεδούχοι έκαναν τη ζημιά δέκα λεπτά αργότερα. Έπειτα από απανωτές... γκέλες στην άμυνα της Λίβερπουλ που αδράνησε χαρακτηριστικά στη φάση, η μπάλα στρώθηκε στον Μπράνθγουεϊτ που άνοιξε το σκορ με πλασέ.

Λίγο πριν από το ημίχρονο ο Πίκφορντ σταμάτησε με τα πόδια τον Λούις Ντίας και - όπως αποδείχθηκε - παράλληλα έδωσε την ευκαιρία στην Έβερτον να ανοίξει τη διαφορά του σκορ στο β΄μέρος. Σκόρερ αυτή τη φορά ο Κάλβερτ Λιούιν! Στο 58΄κι έπειτα από εκτέλεση κόρνερ ο Άγγλος νίκησε άπαντες στον αέρα και με κεφαλιά έγραψε το 2-0, ρίχνοντας τη Λίβερπουλ στο καναβάτσο.

Οι Reds προσπάθησαν να αντιδράσουν στα λεπτά που απέμειναν, άγγιξαν το γκολ σε δοκάρι του Λουίς Ντίας (70΄), αλλά η εμφάνιση τιμωρήθηκε με πικρή ήττα στο τοπικό ντέρμπι που αποτέλεσε τροχοπέδη στην κούρσα του τίτλου για τους παίκτες του Γιούργκεν Κλοπ.

Με... άγχος και Μπρούνο η Γιουνάιτεντ

H Γιουνάιτεντ τα βρήκε σκούρα κόντρα στην ουραγό Σέφιλντ, βρέθηκε πίσω στο σκορ, ωστόσο με κορυφαίο τον Μπρούνο επικράτησε 4-2 και πήρε πλεονέκτημα στη μάχη για την 6η θέση. Οι «κόκκινοι διάβολοι» κυριαρχούσαν, ωστόσο η Σέφιλντ ήταν αυτή που άνοιξε το σκορ. Ο Ονάνα έκανε λάθος μεταβίβαση προς αριστερά όντας απρόσεκτος, ο Μπογκλ παρενέβη, έκλεψε, μπήκε στην περιοχή κι έκανε το 1-0. Αμεση απάντηση για τους γηπεδούχους, με τον Γκαρνάτσο στο 42' να ισοφαρίζει 1-1. Η ουραγός απάντησε ξανά και στο 51οο λεπτό ο Όσμπορν μοίρασε στον Ντίαζ κι εκείνος νίκησε τον Ονάνα για το 2-1.

Στο 63ο λεπτό ο Μαγκουάιρ κέρδισε πέναλτι και ο Μπρούνο σκόραρε από την άσπρη βούλα για το 2-2. Ο αρχηγός των «κόκκινων διαβόλων» με απίθανο αριστερό σουτ από μεγάλη απόσταση σημείωσε το 3-2 στο 81ο λεπτό! Ο Πορτογάλος «σέρβιρε» για τον Χόιλουντ το πρώτο του τέρμα μετά από 8 παιχνίδια για το τελικό 4-2 στο 85ο λεπτό.

Στραβοπάτημα για Νιούκαστλ, διπλό για τη Μπόρνμουθ

Πίσω στην κούρσα της εξάδας έμεινε η Νιούκαστλ, η οποία ηττήθηκε με 2-0 στο Λονδίνο από την Κρίσταλ Πάλας κιε επέτρεψε στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να περάσει μόνη στην έκτη θέση και το +3. Τον δρόμο της νίκης για τους Αετούς άνοιξε ο Ματετά στο 55΄, ο οποίος υπέγραψε το τρίποντο στο 88΄με το δεύτερο προσωπικό του γκολ για το 2-0.την ίδια ώρα η Μπόρνμουθ πήρε μία πολύ μεγάλη νίκη απέναντι στη Γουλβς στο «Μολινό», αφήνοντας τους «λύκους» δίχως τρίποντο για έκτο σερί παιχνίδι (0-1). Ο Σεμένιο ήταν αυτός που διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα, χάρη στο γκολ που σημείωσε στο 37ο λεπτό.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα