Ένα «ψυγείο» γεμάτο χρυσάφι

Ένα «ψυγείο» γεμάτο χρυσάφι

Ένα «ψυγείο» γεμάτο χρυσάφι

bet365

Με αφορμή την αποχώρηση του Ντιέγκο Κόστα από το Στάμφορντ Μπριτζ, ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμάται τα πιο χρυσά deal της Τσέλσι για ποδοσφαιριστές, που δε βρίσκονταν στα πλάνα του προπονητή της.

Σαν θέλει η νύφη (Ατλέτικο Μαδρίτης) κι ο γαμπρός (Ντιέγκο Κόστα), τύφλα να ‘χει ο πεθερός (Τσέλσι). Οι Λονδρέζοι είπαν το μεγάλο «ναι», με τον 29χρονο επιθετικό να επιστρέφει στην πρώην ομάδα του τον ερχόμενο Ιανουάριο, σε μία μετακίνηση που πέρασε «από χίλια κύματα». Τελικά, άπαντες έμειναν ικανοποιημένοι, αφού και ο Ντιέγκο Κόστα θα συνεχίσει την καριέρα του στην ομάδα που επιθυμούσε, αλλά και η Τσέλσι θα βάλει στα ταμεία της 62 εκατομμύρια ευρώ για έναν παίκτη, που δεν ήταν στα πλάνα του προπονητή της. Μόνο από πωλήσεις τεσσάρων ποδοσφαιριστών φέτος (Ντιέγκο Κόστα, Μάτιτς, Άκε, Κουαδράδο), οι «μπλε» έβαλαν στα ταμεία τους 150 εκατομμύρια ευρώ. Εκτός του Ντιέγκο Κόστα, πάντως, η Τσέλσι έχει παράδοση στα deal για ποδοσφαιριστές, που δεν ήταν στα πλάνα της. Δεν τους χρειαζόταν, όμως κατάφερε να εισπράξει πολλά εκατομμύρια για την παραχώρησή τους.

Όσκαρ (60 εκατ. ευρώ)
Μόλις 21 ετών ήταν το 2012, όταν πέρασε για πρώτη φορά το κατώφλι του Στάμφορντ Μπριτζ, με τον Βραζιλιάνο χαφ να παίρνει πολύ γρήγορα φανέλα βασικού. Η έλευση του Αντόνιο Κόντε στον πάγκο της Τσέλσι, το καλοκαίρι του 2016, δεν επηρέασε την παρουσία του Όσκαρ στην αρχική ενδεκάδα. Ωστόσο, μετά τις πρώτες έξι αγωνιστικές, ο Ιταλός τεχνικός αποφάσισε να ανακατέψει την τράπουλα, μετατρέποντας το σχήμα της ομάδας σε 3-4-3. Μια διάταξη, στην οποία δε... χωρούσαν 10άρια, με τον Βραζιλιάνο να μετρά στη συνέχεια ελάχιστα λεπτά συμμετοχής, χωρίς ούτε μία παρουσία στο βασικό σχήμα. Ώσπου, τον Δεκέμβριο του 2016, εμφανίστηκε η Σανγκάη SIPG, προσφέροντας 60 εκατομμύρια ευρώ για τον Όσκαρ. Αφού ο 25χρονος άσος δεν είχε πρόβλημα να μετακομίσει στην Κίνα, η Τσέλσι είπε και «ευχαριστώ» για έναν παίκτη με πλούσιο ταλέντο, που όμως δεν ήταν στα πλάνα του προπονητή.

Χουάν Μάτα (46 εκατ. ευρώ)
Με την έλευσή του στο Στάμφορντ Μπριτζ το 2011 από την Βαλένθια πήρε τη φανέλα με το Νο10 και το χρίσμα του ηγέτη στη μεσαία γραμμή των «μπλε». Βασικός στην πορεία της Τσέλσι μέχρι την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ και του Γιουρόπα Λιγκ, όμως τα δεδομένα άλλαξαν, όταν ο Ζοσέ Μουρίνιο επέστρεψε στην Τσέλσι το 2013. Ο Special One έκρινε πως δεν μπορούσαν να συνυπάρξουν στην ίδια ενδεκάδα Όσκαρ και Μάτα, δείχνοντας σαφή προτίμηση στον Βραζιλιάνο και προτείνοντας στον Ισπανό να δουλέψει περισσότερο το αμυντικό κομμάτι του παιχνιδιού του. Στο πρώτο μισό της σεζόν 2013-14, ο Μάτα έμεινε σε πολλά παιχνίδια στον πάγκο, με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να μπαίνει στο κόλπο της απόκτησής του τον Ιανουάριο του ’14. Η Τσέλσι είπε «ναι» στα 46 εκατομμύρια ευρώ, με τον ίδιο να πηγαίνει... τρέχοντας στο Ολντ Τράφορντ, προκειμένου να ξεφύγει από τον Μουρίνιο. Μόνο που από πέρσι το καλοκαίρι, οι δυο τους ξαναέσμιξαν στο «Θέατρο των Ονείρων».

Ρομέλου Λουκάκου (35 εκατ. ευρώ)
Μπορεί αυτή τη στιγμή να αποτελεί το «βαρύ πυροβολικό» της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, όμως η πρώτη του εμπειρία στα αγγλικά γήπεδα ήταν «τραυματική». Στα 18 του χρόνια πήρε μεταγραφή για την Τσέλσι, όμως ποτέ του δεν κατάφερε να δείξει την πραγματική του αξία στο Στάμφορντ Μπριτζ. Δανεικός στη Γουέστ Μπρομ τη σεζόν 2012-13 και επιστροφή στην Τσέλσι στο ξεκίνημα της επόμενης σεζόν. Ο Ζοσέ Μουρίνιο δεν τον εμπιστεύθηκε, με αποτέλεσμα να δοθεί ξανά δανεικός, αυτή τη φορά στην Έβερτον. Το 2013-14 ήταν από τους πρωταγωνιστές των «ζαχαρωτών» στην πορεία τους μέχρι την 5η θέση του πρωταθλήματος, με το σύλλογο του Λίβερπουλ να τον αποκτά με κανονική μεταγραφή το καλοκαίρι του 2014. Περίπου 35 εκατομμύρια ευρώ έβαλε στα ταμεία της η Τσέλσι από την πώληση του Λουκάκου, ένα ποσό που τελικά αποδείχθηκε μικρό για την πραγματική αξία του Βέλγου επιθετικού. Έστω κι αν στην Τσέλσι δε... χωρούσε και δεν κατάφερε ποτέ να σκοράρει με τη φανέλα της.

Αντρέ Σίρλε (32 εκατ. ευρώ)
Έγινε κάτοικος Λονδίνου το 2013, όμως ποτέ του δεν κατάφερε να καθιερωθεί στην αρχική ενδεκάδα της Τσέλσι. Ακόμη και όταν στέφθηκε πρωταθλητής κόσμου με την Γερμανία το 2014, ο Αντρέ Σίρλε δεν μπόρεσε να κερδίσει την εμπιστοσύνη του Ζοσέ Μουρίνιο. Εκείνη την εποχή, ο Πορτογάλος τεχνικός είχε εντυπωσιαστεί από τις ικανότητες του Κουαδράδο, αποφασίζοντας να κάνει το “colpo grosso” για να τον αποκτήσει από την Φιορεντίνα. Έδωσε δανεικό στους «βιόλα» τον Σαλάχ και πούλησε τον Σίρλε στην Βόλφσμπουργκ, ώστε να «ρεφάρει» η ομάδα τα χρήματα για τον Κουαδράδο. Μία κίνηση, που έφερε στα ταμεία της Τσέλσι το ποσό των 32 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ έδωσε στον ποδοσφαιριστή την ώθηση για μία καινούργια αρχή. «Με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια», καθώς ωφελήθηκαν και οι δύο πλευρές.

 

Τελευταία Νέα