Με κατεβασμένα ρολά

Με κατεβασμένα ρολά

bet365

Ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος παρουσιάζει τους τερματοφύλακες, με το μεγαλύτερο αριθμό clean sheets τη φετινή σεζόν στα πέντε μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Η επίθεση είναι αυτή που προσφέρει το θέαμα και η άμυνα αυτή που δίνει τους τίτλους. Μία φράση, που αποτελεί κανόνα σε όλα τα ομαδικά σπορ και το ποδόσφαιρο δε θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση. Μεγάλο μερίδιο στις αμυντικές επιδόσεις ανήκει και στον τερματοφύλακα. Πόσα γκολ θα αποσοβήσει και πόσες φορές θα καταφέρει να κρατήσει απαραβίαστη την εστία του. Το FourFourTwo του gazzetta.gr παρουσιάζει τους γκολκίπερ από τα πέντε μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα (Αγγλία, Ισπανία, Γερμανία, Ιταλία, Γαλλία), που κατέφεραν περισσότερες φορές από κάθε άλλον να κρατήσουν το μηδέν σε έναν αγώνα. Κάποιοι συνέβαλαν και στην κατάκτηση του τίτλου από την ομάδα τους, κάποιοι άλλοι δεν τα κατάφεραν.

Γιοχάν Πελέ (Μαρσέιγ): 18
Τι κι αν η Ολιμπίκ, όχι μόνο δεν κατάφερε να πάρει τον τίτλο, αλλά ούτε στο Τσάμπιονς Λιγκ να βγει (τερμάτισε 5η), εντούτοις κράτησε το μηδέν στην άμυνά της περισσότερες φορές από κάθε άλλη ομάδα. Μάλιστα, δεν είχε καν την καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος, αφού δέχθηκε συνολικά 41 τέρματα, την ώρα που Μονακό, Παρί και Νις είχαν μικρότερο παθητικό. Ο Γιοχάν Πελέ βρέθηκε και στα 38 παιχνίδια πρωταθλήματος κάτω από τα δοκάρια της Μαρσέιγ και στα 18 από αυτά κράτησε το μηδέν. Ακολούθησαν ο Σούμπασιτς της Μονακό (17) και ο Τραπ της Παρί Σεν Ζερμέν (16).

Τιμπό Κουρτουά (Τσέλσι): 16
Από τη στιγμή που ο Αντόνιο Κόντε αποφάσισε να αγωνιστούν οι «μπλε» με τρεις κεντρικούς αμυντικούς, άλλαξε η... ιστορία της φετινής Πρέμιερ Λιγκ. Μέχρι τότε, η Τσέλσι είχε δεχθεί γκολ στα πέντε από τα έξι παιχνίδια της, όμως στα συνέχεια ακολούθησε ένα απίστευτο σερί 13 νικών, με τις δέκα από αυτές να έρχονται με το μηδέν στην άμυνα. Ο Τιμπό Κουρτουά κράτησε ανέπαφη την εστία του σε έξι ακόμη παιχνίδια, δηλαδή σύνολο 16, πανηγυρίζοντας στο τέλος τον τίτλο του πρωταθλητή. Πίσω από τον Βέλγο τερματοφύλακα βρέθηκαν ο Λιορίς της Τότεναμ (15) και ο Ντε Χέα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (14). Μάλιστα, οι δύο τελευταίες ομάδες δέχθηκαν συνολικά λιγότερα τέρματα από την Τσέλσι φέτος.

Γιαν Όμπλακ (Ατλέτικο Μαδρίτης): 15
Μακριά από τα στάνταρ της τα τελευταία χρόνια, η ομάδα του Τσόλο Σιμεόνε έμεινε από νωρίς πίσω στην κούρσα του πρωταθλήματος. Ακόμη κι έτσι, όμως, δεν έχασε το ποδοσφαιρικό DNA της και αυτό που τη χαρακτηρίζει όλα αυτά τα χρόνια. Τη συμπαγή άμυνά της και πόσο δύσκολο είναι για οποιοδήποτε αντίπαλο να τη διασπάσει. Η Ατλέτικο Μαδρίτης είχε την καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος, με 27 γκολ παθητικό, την ώρα που η Ρεάλ δέχθηκε 41 τέρματα και η Μπαρτσελόνα 37. Παράλληλα, ο Γιαν Όμπλακ κράτησε απαραβίαστη την εστία του σε 15 παιχνίδια, με το συγκεκριμένο αριθμό να ήταν – ενδεχομένως – ακόμη μεγαλύτερος, αν δεν απουσίαζε από οκτώ παιχνίδια, λόγω τραυματισμού. Μετά τον Σλοβάκο πορτιέρο, ήταν ο Τερ Στέγκεν της Μπαρτσελόνα (13) και ο Ασένχο της Βιγιαρεάλ (12).

Μάνουελ Νόιερ (Μπάγερν): 14
Φαντάζει εξαιρετικά δύσκολο στην Γερμανία να υπάρχει κάποια ομάδα πάνω από την Μπάγερν στις βασικές στατιστικές κατηγορίες. Εκτός από πρώτοι στη βαθμολογία, οι Βαυαροί είχαν την καλύτερη επίθεση (89) και την καλύτερη άμυνα (22). Και φυσικά ο Μάνουελ Νόιερ ήταν πρώτος στα clean sheets της Μπουντεσλίγκα, με 14. Πιθανότατα να το κατάφερνε σε περισσότερα, αν δεν απουσίαζε στα οκτώ από τα τελευταία εννέα παιχνίδια πρωταθλήματος. Έστω και με 26 συμμετοχές μόνο, ο Γερμανός τερματοφύλακας κράτησε περισσότερες φορές το μηδέν από τους Μπάουμαν της Χοφενχάιμ (12) και Χραντέτσκι της Άιντραχτ (11).

Βόιτσεχ Σέζνι (Ρόμα): 14
Για μία ακόμη χρονιά, οι «τζιαλορόσι» δεν κατάφεραν να σπάσουν την κυριαρχία της Γιουβέντους στην Ιταλία. Η «Μεγάλη Κυρία» μπορεί να είχε την 3η καλύτερη επίθεση (77), πίσω από Νάπολι (94) και Ρόμα (90), όμως η άμυνα ήταν αυτή που την έδωσε τον τίτλο. Δέχθηκε μόλις 27 τέρματα, ωστόσο ο Σέζνι ήταν πρώτος στην κατηγορία με τα περισσότερα clean sheets. Ο Πολωνός τερματοφύλακας της Ρόμα αγωνίστηκε και στα 38 παιχνίδια πρωταθλήματος, κρατώντας το μηδέν στα 14. Θα μπορούσε να τον είχε ξεπεράσει ο Μπουφόν, που κράτησε απαραβίαστη την εστία του σε 13 ματς, όμως ο Ιταλός πορτιέρο απουσίασε από οκτώ παιχνίδια πρωταθλήματος κι έτσι δεν τα κατάφερε. Ακολούθησε ο Ρέινα της Νάπολι με 12.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα