Γιατί η Ρεάλ τρέχει και δεν φτάνει με τον Ισκο

Γιατί η Ρεάλ τρέχει και δεν φτάνει με τον Ισκο

bet365

Η Μπάρτσα, το πρεστίζ, το συμβόλαιο που λήγει. Ο Γιώργος Καραμάνος εξηγεί, γιατί είναι καθυστερημένη η τρελή πρόταση ανανέωσης των Μαδριλένων στον 24χρονο παικταρά.

«Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί το κάνουν αυτό και βγάζουν τέτοιες φήμες», ήταν η απάντηση του Ισκο για την είδηση που σόκαρε την Μαδρίτη και που τον θέλει να μιλάει με την Μπαρτσελόνα. Σύμφωνα με αυτή την μεταγραφολογία, οι Καταλανοί του δίνουν ένα γερό μπόνους 10 εκατ. ευρώ, ώστε να μην ανανεώσει με την Ρεάλ και τον ερχόμενο Γενάρη να υπογράψει σε εκείνους. Το θέμα ταρακούνησε ξεκάθαρα τους Μερένγκες. Δεν είναι τυχαίο ότι δύο μέρες μετά η «Marca» κυκλοφόρησε τεχνηέντως με δεύτερο θέμα (στην κορυφή πάνω από την Εθνική Ισπανίας) την προσφορά προς τον Μαλαγκένιο μεσοεπιθετικό. Τι συμβαίνει λοιπόν με το όλο ζήτημα του συμβολαίου του και γιατί ξαφνικά έγινε εκτός από αγωνιστικό και ζήτημα τιμής για τους Μαδριλένους;

Η αλήθεια είναι ότι ο 24χρονος διεθνής διαρρέει εδώ και πάνω από ένα χρόνο ότι μάλλον θα φύγει. Ο Ισκο δεν παίζει όσο θέλει και ίσως και όσο αξίζει. Γενικότερα το αρχικό ερώτημα ήταν εάν θα έπρεπε να έχει εκείνος θέση βασικού ή ο Χάμες Ροδρίγκες. Τελικά δεν την πήρε κανείς, αλλά ξεκάθαρα ο Ζινεντίν Ζιντάν τον προτιμά από τον κορυφαίο σύγχρονο Κολομβιανό ποδοσφαιριστή. Φέτος έχει λιγότερα αγωνιστικά λεπτά απ' όσο συνήθως, αλλά αντιθέτως, καλύτερα νούμερα. Στο πρωτάθλημα μετράει 20 συμμετοχές και έξι γκολ με πέντε ακόμα ασίστ. Αυτό σημαίνει ότι σε σχέση με το χρόνο που περνάει στο χορτάρι, έχει παρουσία σε κάποιο γκολ και με τους δύο τρόπους κάθε 106,8 λεπτά.

Εκοψε, έτρεξε, ζωγράφισε στο 4-1 της Ισπανίας με το Ισραήλ

Το πρόβλημά του όμως είναι από αυτές τις 20 φορές, 13 είναι όσες ξεκίνησε στην 11άδα και μόλις τρεις όσες κουράστηκε για 90 λεπτά. Σε αυτό το διάστημα έχει δημιουργήσει 27 ευκαιρίες για τον ίδιο ή τους συμπαίκτες του (3ος στο ρόστερ της Ρεάλ), έχει 21 πετυχημένες ντρίμπλες και 89% ποσοστό στις επιτυχημένες προωθημένες (και όχι δίπλα ή προς τα πίσω) μεταβιβάσεις. Δύσκολα όμως μπορεί να καθιερωθεί ως βασικός. Αυτό εν μέρει είναι κατανοητό. Στη Ρεάλ παίζει, αλλά σε λεπτά παρουσίας στα ματς φέτος είναι ο 15ος στην ομάδα. Ούτε καν 12ος ή 13ος παίκτης.

Με βάση όλα αυτά, αλλά και τα εκατομμύρια ευρώ που λογικά θα σφυρίζουν πάνω από το κεφάλι του, ειδικά από την Αγγλία, ο Ισκο είναι εύλογο να σκέφτεται την αλλαγή περιβάλλοντος. Στην ηλικία του είναι τρελαμένος να παίξει. Εχει την εκπληκτική ποιότητα, το ταλέντο και τις προτάσεις. Κάπως έτσι η Ρεάλ ταρακουνήθηκε και του δίνει ένα εκπληκτικά μεγάλο συμβόλαιο με βάση το ότι είναι ο 15ος παίκτης της. Του προσφέρει την ασφάλεια της εξαετίας και έξι εκατ. ευρώ ετησίως, ενώ τώρα εισπράττει δύο εκατ. το χρόνο. Δηλαδή του λέει ότι εάν παραμείνει στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» μέχρι το 2024, θα βάλει συνολικά στο λογαριασμό του 36 εκατ.

Ο Ισκο λογικά θα ζητήσει εγγυήσεις αγωνιστικού χρόνου, κάτι που όμως στον κολοσσό της Βασίλισσας δεν γίνεται να του δοθούν. Ο Ζιντάν τον θέλει, καθώς τον θεωρεί σημαντικό και άκρως ποιοτικό για το rotation, μιας και μπορεί να βρεθεί με μαεστρία και να ομορφύνει το παιχνιδι και στην τριάδα του κέντρου και σε εκείνη της επίθεσης. Ωστόσο, έτσι όπως έχει καθυστερημένα χειριστεί το θέμα ο Φλορεντίνο Πέρεθ, αφήνει την εντύπωση ότι θορυβήθηκε για δύο λάθος λόγους...

* Ο πρώτος είναι οικονομικός. Το να χάσει ελεύθερο τον ερχόμενο χειμώνα έναν παικταρά που του κόστισε 30 εκατ. για να τον αγοράσει από την Μάλαγα ή να του πουλήσει αυτό το καλοκαίρι με λίγα, επειδή ολοκληρώνεται το συμβόλαιό του το επόμενο καλοκαίρι και έτσι συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις.

* Ο δεύτερος έχει να κάνει με το πρεστίζ. Και πες εντάξει να πάει στην Μάντσεστερ Σίτι, την Γιουνάιτεντ, την Αρσεναλ ή την Γιουβέντους. Το να καταλήξει και μάλιστα ως ελεύθερος στην Μπαρτσελόνα, που τον θέλει ως αντικαταστάτη του Αντρές Ινιέστα, θα τσακίσει τη δημοτικότητά του προέδρου.

Οποιο από τα δύο και να συμβεί, θα είναι πλήγμα. Και κάπως έτσι οι Μαδριλένοι τρέχουν να κλείσουν μία τρύπα που μπορεί να τους πληγώσει πολύ περισσότερο από το στεγνό αγωνιστικό κομμάτι και να ενισχύσει τους μεγάλους ανταγωνιστές τους. Η προσφορά που του κάνουν, είναι πάντως δυνατή και οι πιθανότητες να μείνει αυξάνονται. Ωστόσο, ο μικρός έχει δείξει ότι του λείπει το παιχνίδι και αυτό στον τέταρτο χρόνο του στην Ρεάλ δεν το έχει βρει όπως θα το ήθελε και όπως θα του έπρεπε για να ξεδιπλώσει μία εκπληκτική γκάμα που έχει δείξει ότι διαθέτει...

Follow me: @jorgekaraman

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιώργος Καραμάνος
Γιώργος Καραμάνος